Date companie
 
 
 
 

Bihorul colindă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Colinde Bihor
 

(AMBIANȚĂ COLINDE)

Colindele tradiționale vor răsuna toată luna decembrie, în județul Bihor. Sunt puse în valoare prin proiectul cultural ”Bihorul colindă”, inițiat de Consiliul Județean în parteneriat cu Centrul de Cultură al județului, Episcopia Ortodoxă, Inspectoratul Școlar Județean și 11 comune bihorene, care vor găzdui concertele de colinde.

MIRCEA MĂLAN, vicepreședinte, Consiliul Județean Bihor ”Prin acest proiect ne propunem să atingem două obiective importante. În primul rând, să vestim prin intermediul colindului traditional nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Și, în al doilea rând, să scoatem la iveală obiceiurile, tradițiile și valorile specific județului nostru.”

(AMBIANȚĂ COLINDE)

HOREA ABRUDAN, inspector școlar general, ISJ Bihor ”Pot să vă spun că există un interes deosebit din partea copiilor, pentru a participa la astfel de activități. Acest lucru l-am constata de-a lungul timpului. Acest lucru îl constați foarte ușor uitându-te la ei și văzând cu câtă dăruire se implică în activități, cum le strălucesc ochii atunci când participă la astfel de activități.”

FLORICA BRADU, artistă ”Am răspuns cu tot dragul, cu toată inima mea a colabora cu Consiliul Județean în acest proiect. De la început mi-a plăcut și cum sună, ”Bihorul colindă”.

(AMBIANȚĂ COLINDE)

Consiliul Județean intenționează ca proiectul cultural ”Bihorul colindă”, aflat la prima ediție, să aibă loc în fiecare an și să implice un număr cât mai mare de primării din zonă. Partenerii media ai evenimentului sunt Favorit TV și TTV Oradea. Nu ratați concertele de colinde, care aduc magia sărbătorilor în casele românilor și în inimi.

(AMBIANȚĂ COLINDE)


Bihorul colindă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Bihorul colindă ( 22 Decembrie 2022 )

    În toată țara, colindele Bihorului dau vestea sărbătorilor de iarnă, în spiritul tradițiilor strămoșești. Proiectul ”Bihorul colindă” inițiat în premieră de Consiliul Județean Bihor, fără precedent...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2