Date companie
 
 
 
 

Bogdan Aurescu, noul ministru la Externe: "Este foarte importanta predictibilitatea, stabilitate și continuitatea politicii externe a Românie"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mae, Bogdan Aurescu
 

Noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, sustine clarificarea tuturor aspectelor legate de organizarea alegerilor și de implicarea MAE. Aurescu a precizat, totodată, că este foarte importantă predictibilitatea, stabilitatea și continuitatea politicii externe a României.

BOGDAN AURESCU, ministru de Externe: "O problemă care ține de securitate națională, situația din Ucraina, (...) cu o importantă comunitate românească continuă să fie dificilă și să deteriorizeze în regiunile din Estul țării, (...) e foarte important menținerea în continuare a regimului de sancțiuni decis de UE și chiar consolidarea lui dacă va fi necesar și în același timp stimularea eforturilor diplomatice pentru soluționarea conflictului, vom continua să sprijinim eforturile Chievului de reformă profundă a Ucrainei, împreună cu celelalte state ale U.E, precum și impelementarea deciziilor la Summit-ului NATO care au fost generate de situația din Ucraina."

Mai mult, noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, că este foarte bine că s-a declanșat investigația Parchetului General privind organizarea alegerilor, pentru a se stabili clar cui îi aparține răspunderea. El a subliniat că MAE va da "tot concursul" acestei anchete. Bogdan Aurescu a depus, în urmă cu o zi juramantul de învestitură în funcția de ministru al Afacerilor Externe, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românilor li se recomandă să amâne călătoriile ( 20 August 2020 )

  Ministerul Afacerilor Externe le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale.Recomandarea este făcută ținând cont de contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2. 

 • Turiștii români, retestați pentru coronavirus la Vama Kulata-Promachonas ( 30 Iulie 2020 )

  Coadă kilometrică, la Vama Kulata-Promachonas, din cauza măsurii de retestare a turiștilor din zone puternic afectate de coronavirus, care doresc să călătorească în Grecia!

 • S-a dat startul alegerilor prezidențiale 2019 ( 8 Noiembrie 2019 )

  A început votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, în Diaspora! Românii din străinătate pot vota timp de trei zile, în cele 835 de secții deschiseîn acest scop. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 • Raport M.A.E. privind votul din Diaspora, în care alții sunt de vină pentru proasta organizare ( 7 Iunie 2019 )

  Raport al Ministerului Afacerilor de Externe privind votul din Diaspora! În raportul trimis premierului, se specifică faptul că, printre factorii care au dus la formarea cozilor la secțiile de votare din străinătate se numără...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2