Date companie
 
 
 
 

Brașovul, prezent în prestigiosul ghid turistic Michelin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, ghid turistic, Michelin
 

Recunoașterea internațională de care se bucură turismul brașovean a primit o nouă confirmare, după ce patru dintre punctele de atracție ale acestui județ au fost incluse în prestigiosul ghid turistic Michelin. Este vorba despre Castelul Bran, Cetatea Fortificată Prejmer, Biserica Neagră și strada Sforii din municipiul Brașov. Cetatea din Prejmer a primit chiar trei stele, numărul maxim pe care un obiectiv turistic îl poate obține în ghidul Michelin.

PAL ANDRAȘ, preot paroh: "Cetatea este un loc unic, așa cum v-am zis, cu o cetate intactă, cu 275 de camere de aprovizionare, cu un drum de strajă, care poate fi vizitat de turiști, de camere cu mobilă veche, biserica renovată complet."

Biserica Neagră din Brașov, cea mai mare biserică gotică din sud-estul Europei, a obținut două stele. În incintă se află cea mai mare orgă din România, cea mai mare colecție de covoare orientale dinafara Turciei și cel mai mare clopot din țară, cu greutatea de șapte tone.

VOX: "Cred că Biserica Neagră este magnifică, maiestuoasă, foarte frumoasă! Abia aștept să văd și interiorul."

LILIANA ȘELARU, director program, Biserica Neagră: "Este o onoare deosebită și suntem mândri că am primit această distincție. Este rodul activității noastre de a promova patrimoniul pe care-l avem și dorim să împărtășim turiștilor și tuturor celor care ne vizitează bogățiile care sunt în Biserica Neagrã."

Cu o lungime de 83 de metri și o lățime de doar un metru și 10 centimetri, strada Sforii îi atrage ca un magnet pe turiști. Atestată documentar în secolul al XVII-lea, strada Sforii a rămas cea mai îngustă stradă din Europa. A fost reabilitată în 2003, iar municipalitatea a montat felinare ca acum 100 de ani. Singura diferență este că acestea nu mai funcționează cu gaz. În topul destinațiilor turistice recomandate de ghidul Michelin se află și castelul Bran, cu două stele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2