Date companie
 
 
 
 

Bucureștenii au petrecut la "Festivalul viei și vinului"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : struguri, must, Festivalul viei si vinului
 

Mâncăruri apetisante, muzică populară și vin din belșug, la Festivalul viei și vinului, desfășurat, în acest week-end, în Capitală. Pentru ca petrecerea să fie completă, doritorii au avut șansa de a participa la un concurs de băut must. Câștigătorul a plecat acasă cu o ladă de struguri.

AMBIANTÃ (concurs de bãut must)

Producătorii au pregătit must și suc de mere chiar sub ochii vizitatorilor.

AMBIANTÃ: "Aducem strugurii, îi dãm la zdrobitor, de aici îi punem la teasc si de aici învârtim asa si uite, curge în gãleatã si de aici îl punem în butoaie si îl dãm la robinet, la lume."

AMBIANTÃ: "Tehnologia este foarte simplã. Existã un tocãtor, merele sunt, în prealabil, spãlate, se toacã, se pun în presã si ce rezultã este zeamã de mãr."

Gospodinele din Maramureș s-au pregătit cu sărmăluțe la ceaun cu mămăliguță și cu plăcinte cu brânză tradiționale.

VOX: "Toate au un gust deosebit, care noi îl oferim tuturor cu drag. Dacã dânsii nu au posibilitatea sã vinã la noi în zonã, sã guste din produsele noastre, noi venim aici si le oferim cu cea mai mare plãcere."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Migranți ilegali, ascunși într-un camion cu struguri ( 27 Septembrie 2019 )

  Camion plin cu struguri și migranți, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu! Polițiștii de frontieră au descoperit în camion 24 de cetățeni irakieni și doi cetățeni sirieni, care intenționau să intre ilegal în România.

 • Târg de toamnă, în București ( 1 Septembrie 2018 )

  Toamna se numără paharele cu must și kilogramele de pastramă. Bachus a poposit și în parcul IOR din Capitală. Aici este preparat cel mai gustos must din struguri proaspeți, chiar în fața vizitatorior.

 • Viticultorii se plâng de recolta slabă și de prețurile mici la struguri ( 24 Septembrie 2017 )

  An slab pentru viticultori! Producția nu este nici măcar la jumătatea celei de anul trecut, dar, în mod surprinzător, prețul strugurilor a scăzut! Mulți cultivatori de viță de vie spun că riscă să nu își scoată nici măcar valoarea investiției.

 • Trei bătrâni au murit intoxicați cu vaporii emanați de fermentarea mustului din pivniță ( 27 Septembrie 2013 )

  Trei bãtrâni din localitatea buzoiană Pietroasele au murit, dupã ce au intrat rând pe rând într-un beci unde fãceau mustul. Cei trei, un cuplu din București și cumnatul lor din Ploiești, s-au intoxicat cu vaporii emanați din fermentarea mustului. Ei au coborât în beci sã verifice butoaiele, dar au început să se simtă foarte rău. Au fost gãsiți de o vecinã, dar era prea târziu. De la începutul toamnei, cinci oameni din județul Buzãu...

 • Viticultorii spun că au cea mai bună recoltă de struguri, din 2000 încoace ( 25 Septembrie 2012 )

  Greu de crezut, dar seceta de anul acesta a avut și efecte benefice. Viței de vie i-a priit canicula și culesul strugurilor a început mult mai devreme decât anul trecut. Proprietarii viilor spun că producțiile depășesc toate așteptările. Este cea mai bună recoltă, din 2000 încoace. Pe dealurile Recașului, culegatorii muncesc din zori și până-n noapte. În Timiș, 80 la sută din cantitatea de struguri a fost deja culeasă. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2