Date companie
 
 
 
 

Căldura mare în spitale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, spitale
 

Nu doar afară sunt temperaturi extreme, ci si în mare parte din spitale! La Drobeta-Turnu Severin, bolnavii stau la peste 30 de grade cu ferestrele și usile deschise și își udă îmbrăcamintea cu apă ca să reziste caniculei. Asta pentru că unitatea medicală nu are aer conditionat în toate saloanele.

VOX: "Greu, mai ales că suntem operați, (...) e foarte greu. Câte grade se fac după amiaza aici. Cred că la fel ca afara, 40. (...) Văd că ați pus în geam folie. Păi trebuie că ce facem."

VOX: "Cum suportați căldura? Greu și suntem imobilizați la pat, (...) lăsăm geamul și ușa deschise și curent, n-avem ce să facem."

VOX: "N-avem ce face, asta este. Cum vă răcoriți. Deschidem geamul, ne mai udăm cu puțina apă, (...) e foarte cald, e foarte cald."

VOX: "Este cald? Da, da, (...) transpirăm, ne schimbăm, (...) cu apă rece. Dacă ar fi fereastra închisă n-am putea rezista."

VOX: "Spitalul județean are 30 de aparate pe coridoare, (...) care dau aer condiționat pe coridoare și 100 de aparate pentru saloane. Evident, ar mai trebui încă atâtea ca sa fie în toate saloanele, dar nu trebuie să uităm că unitățile acestea consumă foarte mult curent electric, (...) deci aici e o problemă cu impact economic."

La Drobeta-Turnu Severin s-au înregistrat 40 de grade în aceste zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2