Date companie
 
 
 
 

Căldura mare în spitale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, spitale
 

Nu doar afară sunt temperaturi extreme, ci si în mare parte din spitale! La Drobeta-Turnu Severin, bolnavii stau la peste 30 de grade cu ferestrele și usile deschise și își udă îmbrăcamintea cu apă ca să reziste caniculei. Asta pentru că unitatea medicală nu are aer conditionat în toate saloanele.

VOX: "Greu, mai ales că suntem operați, (...) e foarte greu. Câte grade se fac după amiaza aici. Cred că la fel ca afara, 40. (...) Văd că ați pus în geam folie. Păi trebuie că ce facem."

VOX: "Cum suportați căldura? Greu și suntem imobilizați la pat, (...) lăsăm geamul și ușa deschise și curent, n-avem ce să facem."

VOX: "N-avem ce face, asta este. Cum vă răcoriți. Deschidem geamul, ne mai udăm cu puțina apă, (...) e foarte cald, e foarte cald."

VOX: "Este cald? Da, da, (...) transpirăm, ne schimbăm, (...) cu apă rece. Dacă ar fi fereastra închisă n-am putea rezista."

VOX: "Spitalul județean are 30 de aparate pe coridoare, (...) care dau aer condiționat pe coridoare și 100 de aparate pentru saloane. Evident, ar mai trebui încă atâtea ca sa fie în toate saloanele, dar nu trebuie să uităm că unitățile acestea consumă foarte mult curent electric, (...) deci aici e o problemă cu impact economic."

La Drobeta-Turnu Severin s-au înregistrat 40 de grade în aceste zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Containere ani-caniculă, amplasate în București ( 2 Iulie 2019 )

  Primăria Capitalei vine în ajutorul cetățenilor, în zilele caniculare! Începând de astăzi, oamenii se pot adăposti de căldură într-unul din cele 20 de containere anti-caniculă, amplasate de către municipalitate în cele mai aglomerate...

 • Atac informatic, în spitalele din România ( 20 Iunie 2019 )

  Atac cibernetic în spitalele din România! Ministerul Sănătății a transmis o avertizare către toate unitățile sanitare din țară, după ce hackerii amenință sistemului informatic din sistemul sanitar. Alerta a fost dată în urma...

 • Asistenții medicali, mai puține cereri de plecare din țară ( 12 Mai 2019 )

  Numărul asistentilor medicali care vor să lucreze în străinătate a scăzut! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

 • Oficialii UE cer Guvernului să clarifice situația celor trei spitale regionale ( 11 Martie 2019 )

  Oficialii de la Bruxelles cer lămuriri asupra construirii celor trei spitale regionale din România! Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, i-a transmis o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă în care îi solicită acesteia să comunice Comisiei Europene de la Bruxelles poziția oficială a Guvernului în privința celor trei spitale regionale care ar urma să fie construite la Iași, Cluj și Craiova. 

 • Tot mai multe infecții în spitale ( 27 Octombrie 2018 )

  Numărul infecțiilor dobândite în spitale aproape s-a dublat în ultimii 12 ani! Potrivit unui document al Institutului Național de Sănătate Publică, numărul infecțiilor dobândite a ajuns de la 10.827 în 2005, la 19.607 în 2017.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2