Date companie
 
 
 
 

Căldura mare în spitale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, spitale
 

Nu doar afară sunt temperaturi extreme, ci si în mare parte din spitale! La Drobeta-Turnu Severin, bolnavii stau la peste 30 de grade cu ferestrele și usile deschise și își udă îmbrăcamintea cu apă ca să reziste caniculei. Asta pentru că unitatea medicală nu are aer conditionat în toate saloanele.

VOX: "Greu, mai ales că suntem operați, (...) e foarte greu. Câte grade se fac după amiaza aici. Cred că la fel ca afara, 40. (...) Văd că ați pus în geam folie. Păi trebuie că ce facem."

VOX: "Cum suportați căldura? Greu și suntem imobilizați la pat, (...) lăsăm geamul și ușa deschise și curent, n-avem ce să facem."

VOX: "N-avem ce face, asta este. Cum vă răcoriți. Deschidem geamul, ne mai udăm cu puțina apă, (...) e foarte cald, e foarte cald."

VOX: "Este cald? Da, da, (...) transpirăm, ne schimbăm, (...) cu apă rece. Dacă ar fi fereastra închisă n-am putea rezista."

VOX: "Spitalul județean are 30 de aparate pe coridoare, (...) care dau aer condiționat pe coridoare și 100 de aparate pentru saloane. Evident, ar mai trebui încă atâtea ca sa fie în toate saloanele, dar nu trebuie să uităm că unitățile acestea consumă foarte mult curent electric, (...) deci aici e o problemă cu impact economic."

La Drobeta-Turnu Severin s-au înregistrat 40 de grade în aceste zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Măsuri anticaniculă în București și în țară ( 3 August 2017 )

  10 containere și 10 corturi anticaniculă, în cele mai aglomerate zone din București! Containerele anticaniculă, care sunt o premieră pentru Capitală, sunt dotate cu canapea medicală, scaune, dozator de apă...

 • Pe acoperiș, în miezul zilei ( 22 Iulie 2017 )

  Un bătrân din județul Buzău nu a ținut cont de sfaturile meteorologilor și s-a urcat pe acoperișul casei în miezul zilei. Bărbatul a făcut câteva reparații, chiar în plină arșiță. Când a terminat treaba, înainte să coboare, bătrânului i s-a făcut rău de la căldura degajată de tabla încinsă. Soția, panicată, a alertat imediat autoritățile.

 • Un nou val de căldură ( 22 Iulie 2017 )

  Un nou val de căldură peste România! Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat pentru București și 15 județe. Avertizarea este valabilă până luni. Printre județele vizate se află: Bihor, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Ialomița și Brăila.

 • Vremea în țară ( 12 Iulie 2017 )

  După caniculă, vin furtunile! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până joi, la ora 23.00, în nordul, estul și centrul țării, precum...

 • Canicula face victime în toată țara ( 2 Iulie 2017 )

  Prima zi din luna iulie a început prost pentru sute de persoane, care au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD. Canicula a fost cauza în toate aceste situații! La Galați, zeci de oameni au leșinat, ieri, din cauza căldurii excesive.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 20 Mar. 2018

1 EUR = 4.6655 RON
0.0005
1 USD = 3.7891 RON
-0.0039
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2