Date companie
 
 
 
 

Calendarul marilor competiții de alergare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : calendar, club, bucharest, running, alergare, competitii
 

A fost lansat calendarul celor mai mari competiții de alergare stradală din România! Organizatorul evenimentelor sportive, Bucharest Running Club, a anunțat, astăzi programul competițiilor. Potrivit programului, sezonul evenimentelor de alergare începe în 7 aprilie, cumaratonul Bucharest 10k & Family Run, care va lansa provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi și de a alerga împreună, în paralel cu atleții români și străini.

CONSTANTIN-BOGDAN MATEI, ministrul Tineretului și Sportului "Iată că Bucureștiul poate sa organizeze asemenea competiții. Scopul este unul foarte simplu și anume sa scoatem cat mai mulți oameni la mișcare."

Cel de-al doilea maraton, Bucharest Half, este programat în perioada 11-12 mai. Sezonul de mișcare în aer liber se va încheia cu Bucharest Marathon, programat în perioada 12-13 octombrie. Pentru aceste două evenimente, zilele de sâmbătă vor fi dedicate curselor pentru copii și adolescenți, dar și Cursei Populare, iar, duminicile, curselor competitive. Organizatorii evenimentelor sportive au venit și cu noutăți pentru acest an.

VALERIA RĂCILĂ VAN GRONINGEN, președinte B.R.C. "La semi-maraton am schimbat traseul. Acum avem un traseu plat, foarte frumos. Sperăm ca să avem record de cursă din nou. Avem o aplicație, MyLaps și părinții pot sa urmărească prietenii, pot să îi vadă în timp real unde sunt și cum se descurcă."

Bucharest Running Club a anunțat și organizarea unei noi competiții în afara Bucureștiului. Este vorba de TrraLongaTrail`n Bike, prima cursă de alergare montană și bicicletă montană, care va avea loc în zona Tărlungeni, din județul Brașov.

LAURENȚIU MIHAI, multimedia content editor "O petrecere cu sens. Timp petrecut împreună, cu foc de tabără, cu povești, cu discuții la modul cât mai prietenesc"

Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alături de celelalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de copetiții. De atunci, evenimentele sportive au înregistrat în fiecare an un succes tot mai mare, cu tot mai mulți participanți.

ELISABETA LIPA, sportivă olimpică "Pornind așa timid, cu puțini participanți, iată că am ajuns, în zilele noastre, ca acest maraton să ajungă la medalia de bronz."

Bucharest Running Club a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică. Acestea cumulează fonduri, de la 50.000, la 100.000 euro anual, pentru proiectele comunitare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zeci de fete din Salonta practică boxul de performanță, pentru a se apăra de agresiuni ( 11 Martie 2021 )

  Învață să te aperi singur! Este principiul care a impulsionat zeci de tinere din Salonta, județul Bihor, să caute o modalitate de apărare față de eventualele agresiuni. Așa au descoperit boxul! Printre...

 • Calendarul alegerilor parlamentare, publicat în M.O. ( 5 Septembrie 2020 )

  Hotărârea privind calendarul alegerilor parlamentare a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit documentului care intră în vigoare pe 7 septembrie, campania electorală începe pe 6 noiembrie și se termină...

 • Călin Popescu Tăriceanu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei ( 18 August 2020 )

  Călin Popescu Tăriceanu este, oficial, candidat pentru Primăria Capitalei. Președintele ALDE și-a depus dosarul la Prefectura Municipiului București, alături de consilierii locali. El a fost însoțit de candidații ALDE, intrați...

 • Ștrandurile și piscinele, redeschise de luni ( 13 Iunie 2020 )

  De luni, cluburile de vară cu piscine exterioare pot primi iarăși clienți. Administratorii sunt obligați să respecte normele de prevenire a răspândirii coronavirusului stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului...

 • Noaptea Albă a Roboților, sâmbătă, 23 noiembrie ( 21 Noiembrie 2019 )

  Roboți umanoizi cu diferite aptitudini pot fi admirați la București, în cadrul unui eveniment în premieră în România: Noaptea Albă a Roboților. Organizatorii își propun să informeze publicul larg asupra importanței tehnologiei în viața noastră și a ajutorului pe care roboții ni-l pot oferi în munca de zi cu zi.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2