Date companie
 
 
 
 

Campanie de donare de sânge, în centrele de transfuzii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sange, centre, donare, transfuzie, rocker
 

O campanie națională de conștientizare și educare a populației privind donarea de sânge se desfășoară până la sfârșitul săptămânii, la centrele de transfuzie din toată țara. Din fericire oamenii au reacționat, în urma îndemnului, și au venit să doneze sânge de la primele ore ale dimineții.

CORINA POSEA, medic hematolog, Centrul de Transfuzie Sanguină București "E o campanie de promovare în rândul rockerilor și toate campaniile de promovare ale donării sunt foarte bine venite pentru că sângele e o necesitate de care e nevoie tot timpul în spitale și noi le mulțumim foarte mult donatorilor care au acceptat, fie că sunt rockeri, fie că au alte hobby-uri. Îi așteptăm să doneze tot timpul la centrele noastre de transfuzie din București și din țară."

VOX "- Consider că e minimul a ceea ce putem face pentru aproapele nostru și dacă noi am fost înzestrați cu sănătate, să îi ajutăm și pe cei mai puțin norocoși. - Ai mai donat până acum? - Da, este cred a cincea oară când donez."

VOX "- E ceea ce pot face ca să ajut și îmi doresc să ajut oamenii din jurul meu și nu e nimic greu. E ceva ce poate face oricine până la urmă. - Ai mai donat până acum sânge? - Da, de mai multe ori."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Sute persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au venit, astăzi, să doneze sânge în cadrul campaniei ”România are sânge de rocker”. Donatorii au venit sa-i sprijine pe cei bolnavi, mai ales că în spitalele din România este o nevoie acută de sânge.

In Romania, 1 din 10 pacienți are nevoie de sânge, însă multe intervenții chirurgicale ajung să fie amânate din cauza deficitului de sânge. România se plasează pe ultimele locuri în Europa la numărul donatorilor: doar 1.7% dintre români donează, în comparație cu 10% - danezi, 9% - britanici și 8% - olandezi. În primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai puțini donatori decât în aceeași perioadă din 2018.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bucureștenii pot dona sânge la un mall din Sectorul 4 ( 31 August 2018 )

  Bucureștenii pot dona sânge la mall, în acest weekend. Centrul de Transfuzie Sanguină din București, cu sprijinul unor fundații, organizează într-un un mare centru comercial din Sectorul 4, a șaptea ediție a campaniei "Daruiește timp un pic altfel, donează sange!". 

 • Ministrul Sănătății, apel către populație pentru a dona sânge ( 24 Iulie 2018 )

  Ministrul Sănătății, apel către populație pentru a dona sânge! Și asta în condițiile în care cererea zilnică a spitalelor din București este de până la cinci ori mai mare față de cât poate asigura centrul de donare. 

 • Cei doi angajați care vindeau sânge ilegal, arestați preventiv ( 17 Martie 2017 )

  Cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii Craiova prinși în flagrant când vindeau sânge pacienților au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. O acuzație destul de gravă planează asupra lor: ei i-ar fi mințit pe bolnavi că unitatea medicală nu are sânge. În schimb, îi convingeau pe pacienți că pot să facă rost de dozele necesare pentru niște sume foarte mari de bani.

 • Reținuți pentru că vindeau sânge ( 16 Martie 2017 )

  Cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii Craiova suspectați că vindeau pungi cu sânge pacienților, pentru operații, au fost reținuți! Asta după ce au fost audiați mai bine de 8 ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Asistentul Cristian Cosmin Magaon, de 24 ani, și registratorul Mihaela Oprișan, 33 ani, sunt suspectați de luare de mită. 

 • Scene însângerate pe șosele din România! Trei oameni au murit, iar alți doi au fost răniți ( 18 Septembrie 2016 )

  Accidente mortale pe șoselele din România! În localitatea Vidra, județul Vrancea, o femeie de 71 de ani, fiul ei de 44 de ani și copilul acestuia mergeau spre casă, pe marginea drumului. Un tânăr teribilist i-a lovit în plin. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2