Date companie
 
 
 
 

Campanie de donare de sânge, în centrele de transfuzii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sange, centre, donare, transfuzie, rocker
 

O campanie națională de conștientizare și educare a populației privind donarea de sânge se desfășoară până la sfârșitul săptămânii, la centrele de transfuzie din toată țara. Din fericire oamenii au reacționat, în urma îndemnului, și au venit să doneze sânge de la primele ore ale dimineții.

CORINA POSEA, medic hematolog, Centrul de Transfuzie Sanguină București "E o campanie de promovare în rândul rockerilor și toate campaniile de promovare ale donării sunt foarte bine venite pentru că sângele e o necesitate de care e nevoie tot timpul în spitale și noi le mulțumim foarte mult donatorilor care au acceptat, fie că sunt rockeri, fie că au alte hobby-uri. Îi așteptăm să doneze tot timpul la centrele noastre de transfuzie din București și din țară."

VOX "- Consider că e minimul a ceea ce putem face pentru aproapele nostru și dacă noi am fost înzestrați cu sănătate, să îi ajutăm și pe cei mai puțin norocoși. - Ai mai donat până acum? - Da, este cred a cincea oară când donez."

VOX "- E ceea ce pot face ca să ajut și îmi doresc să ajut oamenii din jurul meu și nu e nimic greu. E ceva ce poate face oricine până la urmă. - Ai mai donat până acum sânge? - Da, de mai multe ori."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Sute persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au venit, astăzi, să doneze sânge în cadrul campaniei ”România are sânge de rocker”. Donatorii au venit sa-i sprijine pe cei bolnavi, mai ales că în spitalele din România este o nevoie acută de sânge.

In Romania, 1 din 10 pacienți are nevoie de sânge, însă multe intervenții chirurgicale ajung să fie amânate din cauza deficitului de sânge. România se plasează pe ultimele locuri în Europa la numărul donatorilor: doar 1.7% dintre români donează, în comparație cu 10% - danezi, 9% - britanici și 8% - olandezi. În primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai puțini donatori decât în aceeași perioadă din 2018.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România are nevoie de sânge ( 1 Noiembrie 2019 )

  Criză de sânge în spitalele românești! Tot mai mulți pacienți au nevoie urgentă de transfuzie, motiv pentru care Institutul Clinic Fundeni a organizat o campanie fără precedent, prin care angajații donează sânge. Prin această inițiativă se face de asemenea apel către populație, pentru a se gândi la cei care au nevoie de sânge, în urma unui accident sau a unei maladii.

 • Polițiștii care nu au ajutat-o pe minora plină de sânge din Galați, anchetați penal ( 20 August 2019 )

  Polițiștii care au preferat să stea în mașină, în loc să intervină în sprijinul minorei pline de sânge din Galați, s-au ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați...

 • Bucureștenii pot dona sânge la un mall din Sectorul 4 ( 31 August 2018 )

  Bucureștenii pot dona sânge la mall, în acest weekend. Centrul de Transfuzie Sanguină din București, cu sprijinul unor fundații, organizează într-un un mare centru comercial din Sectorul 4, a șaptea ediție a campaniei "Daruiește timp un pic altfel, donează sange!". 

 • Ministrul Sănătății, apel către populație pentru a dona sânge ( 24 Iulie 2018 )

  Ministrul Sănătății, apel către populație pentru a dona sânge! Și asta în condițiile în care cererea zilnică a spitalelor din București este de până la cinci ori mai mare față de cât poate asigura centrul de donare. 

 • Cei doi angajați care vindeau sânge ilegal, arestați preventiv ( 17 Martie 2017 )

  Cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii Craiova prinși în flagrant când vindeau sânge pacienților au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. O acuzație destul de gravă planează asupra lor: ei i-ar fi mințit pe bolnavi că unitatea medicală nu are sânge. În schimb, îi convingeau pe pacienți că pot să facă rost de dozele necesare pentru niște sume foarte mari de bani.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2