Date companie
 
 
 
 

Carne de mici cu salmonella, în mai multe orașe din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mici, DSV, salmonella
 

Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară Prahova au retras din depozitul unui supermarket ploieștean două sute de caserole care conțineau carne de mici, supectată că ar fi infestată cu salmonella. Din lotul de 840 de caserole a câte un kilogram de carne de mici, 640 au ajuns în supermarketurile din 24 de județe ale țării. O mare parte a fost deja vândută populației. Conducerea DSV Prahova a anunțat, însă, că a demarat o acțiune de confiscare a caserolelor din toate zonele în care au fost distribuite. Specialiștii spun că persoanele care consumă produse infestate cu salmonella riscă să ajungă în spital.

DAN DECEBAL, medic epidemiolog: "Consumarea unor alimente infestate cu salmonella poate provoca febră, dureri abdominale și diaree. (...) În funcție de gravitatea diareei, se poate produce o deshidratare medie sau severã și se poate ajunge la spitalizare.''

Ploieștenii nu se tem că produsele din carne pe care le cumpără ar putea fi infestate.

VOX: "Sunt verificate, eu, de câte ori am cumpãrat, n-am avut probleme, să știți, dar direct din magazin am luat și mã uit la data de expirare. Acolo știu cã fac în fiecare zi aprovizionarea."

VOX: "-La ce anume vã uitați când cumpãrați micii? -Trebuie culoarea de prospețime și la termen. În rest, la gust, la astea, nu."

Inspectorii sanitar-veterinari din țară încearcă acum să afle exact câte caserole cu mici au fost cumpărate și dacă au fost persoane care au prezentat simptomele infestării cu salmonella.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mici, mascota Cetății Oradea ( 22 Decembrie 2019 )

  Situație inedită, la Oradea! Atracția principală a Cetății din Oradea nu o reprezintă expozițiile, ci...o pisică! Mici, o felină în vârstă de aproximativ cinci ani, este vedeta unuia dintre cele mai importante obiective turistice din zona Bihorului.

 • Petrecere de pomină, într-o comună din Ialomița ( 24 Aprilie 2016 )

  Petrecere de pomină, într-o comună din Ialomița! Oamenii au uitat de post și s-au înfruptat cu mici, fripturi, cârnați și bere pe săturate. Spun ei că au sărbătorit, astfel, 3 evenimente: ziua comunei, Sfântul Gheorghe, dar si Floriile. Cel mai aplaudat artist a fost Nicu Paleru, care și-a sărbătorit ziua de naștere alături de săteni.

 • Misiune dificilă de salvare, în Munții Bucegi ( 30 August 2015 )

  Misiune de salvare dificilă, în masivul Bucegi! Aventura a doi alpiniști a fost pe punctul de a se transforma într-o tragedie. Unul dintre ei a alunecat în gol și s-a rănit grav la cap și la coloană. Acțiunea de salvare a fost extrem de dificilă, chiar și pentru salvamontiștii experimentați. Șapte ore au mers salvatorii, pe un drum anevoios, ca să ajungă la turistul rănit. 

 • S-a lansat Carta Albă a IMM-urilor, 2014 ( 3 Iulie 2014 )


  Analize și proiecții privind sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prezentate în ”Carta Albă a IMM-urilor din România 2014”. Întreprinzători și manageri din IMM-uri au răspuns la studiul realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, privind viziunea acestora asupra mediului de afaceri. În urma centralizării rezultatelor, s-au propus 60 de măsuri pentru dezvoltarea sectorului de întreprinderi...

 • Micii românești vor putea fi exportați în Europa ( 24 Mai 2014 )

  Micii românești vor putea fi comercializați și exportați, din nou, fără probleme, în Europa! Asta deși reprezentanții Comisiei pentru Siguranța Alimentară a Uniunii Europene anunțaseră că vor interzice toate produsele care conțin bicarbonat de sodiu. După ce au testat diferența dintre micii cu bicarbonat de sodiu și cei fără, autoritățile de la Bruxelles au stabilit că vechea rețetă trebuie păstrată. Iar toată lumea are numai de câștigat, spune domnul Andrei, care pregăteste mici de ani buni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2