Date companie
 
 
 
 

Cei doi angajați care vindeau sânge ilegal, arestați preventiv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : angajati, sange
 

Cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii Craiova prinși în flagrant când vindeau sânge pacienților au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. O acuzație destul de gravă planează asupra lor: ei i-ar fi mințit pe bolnavi că unitatea medicală nu are sânge. În schimb, îi convingeau pe pacienți că pot să facă rost de dozele necesare pentru niște sume foarte mari de bani.

VOX 
"Nu se poate așa ceva, dar așa e. Asta e România noastră. Am văzut că se dă în altă parte. Dar asta e! Tatăl prietenului meu e în spital. Am fost întrebați, dacă putem dona. (...) Sângele ajunge la el? Ar trebui să ajungă. Sper!"

Ofițerii sub acoperire i-ar fi filat pe cei doi angajați timp de o lună. Pentru a-i prinde în fapt, au pretins că sunt interesați să cumpere sânge și de fiecare dată li s-au rezolvat cererile. Pe bani mulți.

VOX 
"Inculpații au primit în repetate rânduri bani pentru a facilita obținerea de unități de sânge pacienților, care necesitau intervenții chirurgicale."

Medicii atrag atenția că astfel de practici apar în contextul unei crize acute de sânge în spitale.

VOX 
"Am avut zile cu 15 donatori. Este inadmisibil. Câți ar trebui fie? Măcar 300. Dacă ar fi 300, ar fi ideal. (...) Sângele este imperios necesar în orice intervenție chirurgicală. Pentru a-l reanima, avem nevoie de sânge."

Pentru faptele lor, cei doi angajați riscă acum ani grei de închisoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Concedieri la Ministerul Muncii ( 10 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță reducerea posturilor din instituția pe care o conduce. 101 de angajați vor fi concediați în acest an. De la 424 de posturi cât prevedea vechea organigramă, noua propunere prevede...

 • Studiu privind percepția românilor referitor la schimbările de pe piața muncii ( 7 Noiembrie 2019 )

  Românii, deschiși la shimbare în viața profesională! 66,8% dintre români sunt gata să facă schimbări radicale și să opteze pentru reconversie profesională, iar șapte din zece dedică timp semnificativ într-un an învățării...

 • România are nevoie de sânge ( 1 Noiembrie 2019 )

  Criză de sânge în spitalele românești! Tot mai mulți pacienți au nevoie urgentă de transfuzie, motiv pentru care Institutul Clinic Fundeni a organizat o campanie fără precedent, prin care angajații donează sânge. Prin această inițiativă se face de asemenea apel către populație, pentru a se gândi la cei care au nevoie de sânge, în urma unui accident sau a unei maladii.

 • Atacurile informatice, motiv de îngrijorare în mediul de afaceri ( 3 Octombrie 2019 )

  Posibilitatea unui atac informatic le dă fiori oamenilor de afaceri, dar și angajaților. Peste jumătate dintre companii au înregistrat cel puțin o breșă de securitate, în ultimii 3 ani. Specialiștii avertizează că angajații sunt veriga slabă.

 • Angajații români, nemulțumiți de salarii ( 17 Septembrie 2019 )

  Peste jumătate dintre angajații din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2