Date companie
 
 
 
 

Cei doi angajați care vindeau sânge ilegal, arestați preventiv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : angajati, sange
 

Cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii Craiova prinși în flagrant când vindeau sânge pacienților au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. O acuzație destul de gravă planează asupra lor: ei i-ar fi mințit pe bolnavi că unitatea medicală nu are sânge. În schimb, îi convingeau pe pacienți că pot să facă rost de dozele necesare pentru niște sume foarte mari de bani.

VOX 
"Nu se poate așa ceva, dar așa e. Asta e România noastră. Am văzut că se dă în altă parte. Dar asta e! Tatăl prietenului meu e în spital. Am fost întrebați, dacă putem dona. (...) Sângele ajunge la el? Ar trebui să ajungă. Sper!"

Ofițerii sub acoperire i-ar fi filat pe cei doi angajați timp de o lună. Pentru a-i prinde în fapt, au pretins că sunt interesați să cumpere sânge și de fiecare dată li s-au rezolvat cererile. Pe bani mulți.

VOX 
"Inculpații au primit în repetate rânduri bani pentru a facilita obținerea de unități de sânge pacienților, care necesitau intervenții chirurgicale."

Medicii atrag atenția că astfel de practici apar în contextul unei crize acute de sânge în spitale.

VOX 
"Am avut zile cu 15 donatori. Este inadmisibil. Câți ar trebui fie? Măcar 300. Dacă ar fi 300, ar fi ideal. (...) Sângele este imperios necesar în orice intervenție chirurgicală. Pentru a-l reanima, avem nevoie de sânge."

Pentru faptele lor, cei doi angajați riscă acum ani grei de închisoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Concedieri la Ministerul Muncii ( 10 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță reducerea posturilor din instituția pe care o conduce. 101 de angajați vor fi concediați în acest an. De la 424 de posturi cât prevedea vechea organigramă, noua propunere prevede...

 • Studiu privind percepția românilor referitor la schimbările de pe piața muncii ( 7 Noiembrie 2019 )

  Românii, deschiși la shimbare în viața profesională! 66,8% dintre români sunt gata să facă schimbări radicale și să opteze pentru reconversie profesională, iar șapte din zece dedică timp semnificativ într-un an învățării...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2