Date companie
 
 
 
 

chipă de bucătari brașoveni, premiată la un concurs din Elveția

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucatari, medalie
 

Medalie de argint, obținută de o echipă de bucătari brașoveni, la un concurs desfășurat la Basel, în Elveția. Juriul din Țara Cantoanelor a fost cucerit de mușchiul de cerb cu trufe în mantie de verdețuri și tartă de pere, pe care maeștrii bucătari veniți din România li l-au servit la masă.

AMBIANȚĂ: "Acum vom pregati un mușchi de cerb. Mantie de trufe și crustă de verdețuri. (...) Mușchiul de cerb se îmbracă în mantia respectivă, după care se videază și se bagă la posat! (...) Ca garnitură, avem o tartă cu pere."

Tematica întrecerii a reprezentat-o un meniu pentru noaptea de Crăciun.

AMBIANȚĂ: "Aceasta a fost farfuria care a fost prezentată la salonul gastronomic de la Basel, la categoria de meniuri pentru noaptea de Crăciun."

IOAN FLORESCU, bucătar-șef: "A fost, tematica, o noapte de Crăciun. Ne-am orientat spre țările în care se servește așa ceva... partea de vest, rață, cerb!"

CORNELIA GHIȘOI, bucătar: "Am lucrat o noapte întreagă. A fost obositor, dar satisfacția e pe măsură, atâta timp cât am venit cu argint!"

Un astfel de meniu costă aproximativ 60 de lei de persoană.

AMBIANȚĂ, client: "Cum vi se pare? Foarte bun! Ați mai mâncat? Da."

AMBIANȚĂ, client: "Rafinament! Totul e ok, perfect!"

Pentru acest concurs culinar au fost selectate doar zece țări de pe glob, printre care și România. Cu medalia de argint obținută la Basel, echipa regională din Brașov devine prima din țara noastră care primește o astfel de distincție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Medaliații cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului s-au întors acasă ( 5 Septembrie 2019 )

  Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie.

 • Mințile strălucite ale României ( 28 Iunie 2017 )

  Elevii olimpici români, un nou succes răsunător peste hotare! România a obținut trei medalii de aur și trei medalii de argint la cea de-a 21-a ediție Balcaniadei de Matematică pentru Juniori, desfășurată la Varna, în Bulgaria. 

 • În stațiunile montane, petrecerea de revelion a început încă de aseară ( 31 Decembrie 2014 )

  Petrecerea de Revelion a început pentru unii încă din seara de 30 decembrie! Turiștii care au optat pentru a-și petrece minivacanța de Anul Nou în stațiunile montane au fost primiți cu muzică și bucate alese. În stațiunea Băile Herculane turiștii au început petrecea la piscină. Între timp, bucătarii pregătesc de zor bucatele pentru masa de Revelion. Forfotă mare, încă de marți, și în hotelurile și pensiunile...

 • Meniuri sofisticate pentru noaptea de revelion ( 31 Decembrie 2014 )

  Noaptea dintre ani, specială și când vine vorba de mâncare! Cele mai multe restaurante se întrec în preparate de lux pentru a satisface cei mai pretențiosi clienți. Fructul pasiunii sau șampania au fost transformate în ingredientele de baza ale mâncărurilor. Dar, bucătarii promit și alte surprize gastronomice și, cu această ocazie, dezvăluie câteva secrete. Pentru gusturi rafinate, bucătarii spun că mâncarea...

 • Recordul mondial la sarmale pregătite într-o singură oală, doborât în Harghita ( 9 Noiembrie 2014 )

  Sarmalele românești au intrat în Guinness Book, grație priceperii bucătarilor din Harghita și Covasna! Ei au doborât recordul mondial la numărul de sarmale gătite într-o singură oala: 27.100! Performanța, reușită la Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita, este de trei ori mai mare decât precedenta. Vasul în care au fost fierte sarmalele are capacitatea de 4.500 de litri și un diametru de trei metri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2