Date companie
 
 
 
 

Chirurgul Irinel Popescu, decorat de ambasadorul Franței

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transplant hepatic, Irinel Popescu, decorat
 

A fost primul care a efectuat un transplant hepatic în România, iar acum a devenit primul medic român decorat de statul francez cu însemnele de Ofițer al Ordinului Național al Meritului pentru întreaga carieră. Este vorba despre chirurgul Irinel Popescu, care a primit înalta distincție din partea ambasadorului Franței la București. Irinel Popescu a realizat prima grefă de ficat din România și prima grefă de ficat împărțită între doi pacienți. Mai mult, în această săptămână, Irinel Popescu a realizat, în premieră, pentru România, o operație de înlocuire a unui ficat atins de metastaze canceroase.

HENRI PAUL, ambasadorul Franței în România: "Je pense [Cred că este un om remarcabil, care a aplicat în România tehnici deprinse în Franța, dar care a inventat și tehnici noi. Rolul Franței este de a recunoaște aceste servicii eminente în toate țările.] tous les pays."

IRINEL POPESCU, director, Secția chirurgie-Institutul Fundeni: "Stagiile pe care le-am efectuat în Franța, după 1989, la profesorul Bismuth, relațiile pe care le-am avut cu colegii francezi din Paris și din alte centre universitare au contribuit la formarea și la evoluția mea profesională."

Irinel Popescu consideră că această distincție reprezintă nu doar o recunoaștere a meritelor sale profesionale, ci și o recunoaștere a valorii specialiștilor din domeniul medical românesc.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mihai Constantinescu, decorat post-mortem ( 31 Octombrie 2019 )

  Mihai Constantinescu a fost condus, astăzi, pe ultimul drum! Familia, prietenii dragi, dar și persoane care l-au apreciat pe artist pentru cariera sa de excepție au luat parte la înmormântarea îndrăgitului interpret, care a avut...

 • Laureatul Premiului Nobel pentru Chimie, Stefan Walter Hell, decorat la Cotroceni ( 4 Septembrie 2015 )

  Klaus Iohannis l-a decorat pe neamțul de origine română, Ștefan Walter Hell, laureat al Premiului Nobel pentru chimie. Acesta a primit de la președinte Ordinul Național Steaua României, în grad de Mare Cruce, în semn de apreciere pentru întreaga sa carieră academică, pentru colaborarea strânsă pe care a avut-o cu specialiștii români și pentru...

 • Decorat de președinte la 103 ani ( 20 Ianuarie 2014 )

  Unul dintre cei mai varstnici veterani de razboi din Romania a fost decorat de presedintele Romaniei Traian Basescu, la implinirea varstei de 103 ani. Odata cu decoratia, Titu Stoicheci a fost avansat la gradul de general de brigada in rezerva.

 • Fostul premier Radu Vasile, decorat postmortem de președintele României ( 4 Iulie 2013 )

  Președintele Traian Băsescu l-a decorat postmortem pe fostul premier, Radu Vasile, cu Ordinul Național ''Steaua României'' în grad de Cavaler. Cei care vor să-și ia adio de la Radu Vasile sunt așteptați la Senat, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit. Fostul prim-ministru țărănist a încetat din viață, în noaptea de marți spre miercuri, cu trei luni înainte de a împlini 71 de ani. El suferea de cancer la colon.

 • Președintele Traian Băsescu a participat la bilanțul S.R.I. și l-a decorat pe George Maior ( 26 Martie 2013 )

  Cuvinte de laudă în privința activității Serviciului Român de Informații și foarte multe mulțumiri. Iată cu ce a venit președintele Traian Băsescu la bilanțul pe anul trecut al SRI, care a coincis cu aniversarea a 23 de ani de la înființarea instituției, la 26 martie 1990. Potrivit șefului statului, SRI și-a îndeplinit obligațiile fixate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării și a dovedit imparțialitate, într-un an cu trei rânduri de alegeri și mai multe guverne.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2