Date companie
 
 
 
 

Chororo, dincolo de prejudecăți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romi, european, film, desen, culturala, chororo, animat, diversitate
 

Muzica Europei dincolo de prejudecăți! Este motto-ul sub care a fost lansat, astăzi, trailerul oficial al filmului de animație românesc Chororo, la teatrul Metropolis. Scurt metrajul își propune promovarea toleranței și a diversității culturale. Chororo este, însă, mai mult decât un desen animat de scurt metraj. Chororo este o călătorie inițiatică în care omul și muzica își depășesc frontierele.

VALENTIN URZICEANU, producător "Este povestea unui băiat de etnie romă, pe nume Zavaidoc care în primăvara lui 1941 călătorește la Paris printr-p Europă sfâșiată de război pentru a-și cunoște idolul Django Reinhart. În călătoria lui întâlnește mai multe nații și încață muzica tradițională a fiecărui popor din Europa."

Filmul în regia lui Ștefan Buzea este o incursiune într-o perioadă în care situația romilor era una delicată, aceștia fiind percepuți diferit în funcție de spațiul geografic. Datorită unui proces de documentare îndelungat, acurateațea acelor vremuri tulburi este redată cu măiestrie de animația de excepție.

ȘTEFAN BUZEA, regizor "Gândidndu-ne că va avea ideea unui film de animație pentru păpuși, practic, am construit toată povestea... Animația a fost făcută la 12 fotograme, ceea ce înseamnă că fiecare fotogramă să fie mai sacadată, tocmai pentru a aduce această senzație de film stop motion."

Proiectul a fost realizat cu sprijinul fundației ABI și a fost finanțat printr-un grant asigurat de Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Guvernul României.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2