Date companie
 
 
 
 

Ciobanii, pe cale de dispariție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oi, crescatori, ciobani, meserie, disparitie
 

Meseriile tradiționale sunt pe cale de dispariție! De exemplu, ciobanii sunt din ce în ce mai puțini, iar tinerii nu mai par atrași de stilul de viață ancestral al păzitorilor turmelor de oi.

MARCEL ANDREI, crescător de oi "Ciobani adevărați nu mai... Noi spunem că sunt pe cale de dispariție.  Ciobanii buni au plecat afară, îi găsim în Grecia, Italia, tot la oi. Tineretul nu mai vine să lucreze. Nu le convine. Mai repede îi găsești la baruri, restaurante, stând să bea."

VOX "- Cât e de grea meseria? - Nu e grea, trebuie să ai dragoste de animale. Eu am crescut cu oi, părinții mei au avut oi în zona Branului. Neavând alt loc de muncă, am luat meseria asta ca atare!"

Cum românii preferă produsele de import, crescătorii de oi spun că, de cele mai multe ori, ajung să-și vândă animalele, din cauză că nu mai au rentabilitate.

MARCEL ANDREI, crescător de oi "M-am reprofilat pe rasa de carne ca să nu mai fie nevoie de forță de muncă, să termin cu mulsul. Mulți crescători au lăsat mieii să sugă și acum sug. Nu au cu cine să le mulgă!"

Crescătorii de oi din Sibiu spun că, în astfel de condiții, peste câțiva ani, celebra brânza specifică zonei ar putea deveni doar o amintire.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2