Date companie
 
 
 
 

Concurență mare la facultățile de medicină din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concurenta, absolventi, medicina, facultatea
 

Concurență acerbă la facultățile de medicină! Peste 4.500 de absolvenți de liceu au susținut examenele pentru admiterea la Universitatea de Medicinã și Farmacie din București. De la primele ore ale dimineții, abia mai aveai unde să arunci un ac în fața Universitãții.

VOX "- Emoții? - Foarte mari! - La ce dai? - Medicinã Generalã! Nu mã vãd fãcând altceva!"

Concurența este cea mai mare din ultimii 24 de ani. Unii tineri recunosc, însă, că imediat după ce vor termina facultatea, vor să-și gãsească un loc de muncă în străinătate.

VOX "- Cât te-ai pregătit? - Un an de zile! Mi-aș dori sã fac rezidențiatul în afarã, dar vreau sã termin aici facultatea!"

VOX "- Ce țarã te-ar tenta? - Anglia! Acolo câștigi mult mai mult ca aici! Cu 800 de lei ce poți sã faci, decât sã-ți iei o pâine și sã poți sã ieși puțin în oraș!"

Cea mai mare concurențã a fost la Medicinã Dentarã! Aproape zece candidați pe loc. La Medicinã Generalã s-au înscris aproape 2.300 de candidați, astfel încât cinci absolvenți de liceu s-au bãtut pe un loc.

IONEL SINESCU, rector, U.M.F. București "Profesia de medic este o profesie cãutatã peste tot, în lume! Le-aș dori sã profeseze în țarã și i-aș sfãtui sã profeseze în țarã, pentru cã acea legãturã psihologicã pe care un medic o are cu pacientul n-o pot avea nicãieri mai bine și mai apropiat, decât cu cineva cu care vorbești aceeași limbã!"

Candidații au avut la dispoziție douã ore și jumãtate, pentru a rãspunde la o sută de întrebãri: 60 de biologie și 40 de chimie sau fizicã. Punctajul l-au aflat imediat dupã ce au predat lucrãrile.

VOX "- De ce plângi? - Nu am apucat sã termin la chimie. - Ce punctaj ai obținut? - 36! Nu mã așteptam așa de greu! 16,44 -16,46. Cu 36 nu intru nici la cu taxã!"

Și la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara a fost concurențã mare! Șapte candidați pe un loc, la Medicinã Generală și aproape cinci, la Medicinã Dentarã.

VOX "- Am luat 7,08.  - Asta te îndreptãțește sã crezi cã vei intra? - Da! - Ce vrei sã faci mai departe? - Chirurgie!"

În ultimii șase ani, 14.000 de medici români au ales sã plece la muncã, în strãinãtate. Exodul doctorilor a costat statul trei miliarde și jumătate de lei, bani investiți în formarea și pregãtirea lor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2