Date companie
 
 
 
 

Concurs de veliere, la Mangalia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, braconaj, sport nautic, concurs de veliere
 

Iubitorii sporturilor nautice și-au dat întâlnire, în acest week-end, la Mangalia, acolo unde a avut loc un concurs de veliere. Prin această inițiativă, organizatorii au încercat să tragă un semnal de alarmă asupra poluării și braconajului.

AMBIANTÃ: "10 minute pânã la start..."

VIOREL BĂLĂNESCU, șeful comisiei de competiție: "Participã la competitie bãrci cu dimensiunile între minim 8 metri si maxim 16 metri, avem 8 ambarcatiuni înscrise în concurs. Paralel cu regata se desfășoarã o masã rotundã cu "Salvati delfinii românesti" și "Stop braconajului în Marea Neagrã"."

VOX: "Aceastã ambarcatiune este un iaht tip catamara. Este destinat mai ales pentru charter, nu pentru concursuri. Dacã este un echipaj experimentat, poate sã meargã singur. Cu aceastã ambarcatiune am prins 14,8 noduri cu vele, cu motorul este viteza de croazierã de 8-9 noduri."

VOX:"-Cum te simti acolo în larg? -Liber si fãrã griji, lipsit de stresul care e la mal."

VOX: "Ambarcatiunea este un velier de croazierã cu unele elemente de performantã mare... catargul este mai înalt. Se pot atinge, în mod normal, la vânturile din Marea Neagrã, chiar si 10 noduri în conditii bune."

AMBIANTÃ: "Urarea cea mai bunã este "vânt prielnic!" pentru cã depinde de fapt unde vrei sã ajungi... Deci vânt prielnic!"

Autoritățile locale speră ca prin astfel de acțiuni să atragă și cât mai mulți turiști la malul mării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste 400.000 de decese au fost înregistrate în 2016 ( 17 Octombrie 2019 )

  Concluzie dramatică! Poluarea aerului a provocat aproximativ 400.000 de decese premature în Europa în 2016, cel mai recent an din care sunt disponibile date. Aproape fiecare oraș european locuit este expus la niveluri de poluare care le depășesc pe cele considerate sănătoase.

 • Ziua Mondială fără Mașini, marcată și la București ( 22 Septembrie 2019 )

  Ziua Mondială fără mașini, marcată și în București! La sfârșitul lunii august, Consiliul General al Municipiului București a hotărât ca ziua de 22 septembrie să fie desemnată "Ziua fără autoturisme". Prin urmare, astăzi, între orele...

 • Kelemen Hunor și Mircea Diaconu, în cursa pentru Cotroceni ( 21 Septembrie 2019 )

  Kelemen Hunor și Mircea Diavonu au intrat și ei, oficial, în cursa pentru Cotroceni. Candidatul UDMR a mers la sediul Biroului Electoral Central pe o trotinetă electrică. Un motiv ca să spună că susține proiectele împotriva poluării.

 • O nouă stație de monitorizare a calității aerului, în București ( 29 August 2019 )

  Calitatea aerului pe care îl respiră, o problemă majoră, aflată în atenția autorităților! În lipsa unor măsuri ferme de reducere a poluării aerului, deocamdată, se monitorizează concentrațiile de particule poluante...

 • Comandantul pescadorului prins la braconaj, arestat preventiv ( 23 Mai 2019 )

  Comandantul pescadorului prins la braconaj în Marea Neagră a fost arestat preventiv. Marți, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru cei 8 marinari de pe pescadorul turcesc, iar miercuri au fost prezentați judecătorului...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2