Date companie
 
 
 
 

Concurs de veliere, la Mangalia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, braconaj, sport nautic, concurs de veliere
 

Iubitorii sporturilor nautice și-au dat întâlnire, în acest week-end, la Mangalia, acolo unde a avut loc un concurs de veliere. Prin această inițiativă, organizatorii au încercat să tragă un semnal de alarmă asupra poluării și braconajului.

AMBIANTÃ: "10 minute pânã la start..."

VIOREL BĂLĂNESCU, șeful comisiei de competiție: "Participã la competitie bãrci cu dimensiunile între minim 8 metri si maxim 16 metri, avem 8 ambarcatiuni înscrise în concurs. Paralel cu regata se desfășoarã o masã rotundã cu "Salvati delfinii românesti" și "Stop braconajului în Marea Neagrã"."

VOX: "Aceastã ambarcatiune este un iaht tip catamara. Este destinat mai ales pentru charter, nu pentru concursuri. Dacã este un echipaj experimentat, poate sã meargã singur. Cu aceastã ambarcatiune am prins 14,8 noduri cu vele, cu motorul este viteza de croazierã de 8-9 noduri."

VOX:"-Cum te simti acolo în larg? -Liber si fãrã griji, lipsit de stresul care e la mal."

VOX: "Ambarcatiunea este un velier de croazierã cu unele elemente de performantã mare... catargul este mai înalt. Se pot atinge, în mod normal, la vânturile din Marea Neagrã, chiar si 10 noduri în conditii bune."

AMBIANTÃ: "Urarea cea mai bunã este "vânt prielnic!" pentru cã depinde de fapt unde vrei sã ajungi... Deci vânt prielnic!"

Autoritățile locale speră ca prin astfel de acțiuni să atragă și cât mai mulți turiști la malul mării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 • Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate ( 7 Martie 2020 )

  Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 • Poluarea din București, pericol pentru sănătatea locuitorilor ( 12 Ianuarie 2020 )

  Poluarea din București este unul dintre subiectele dezbătute intens în ultimele zile. Într-o postare pe rețeaua de socializare, Greenpeace România trage un semnal de alarmă, afirmând că măsurile luate de Primăria Capitalei...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2