Date companie
 
 
 
 

Conjunctivita, semn de COVID-19. Leacurile recomandate pe internet împotriva coronavirusului, apă de ploaie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oftalmolog, ochi, naturale, pop, remedii, infectare, coronavirus, conjunctivita, gargara
 

Pe lângă nas și gură, ochii sunt o poartă de intrare pentru coronavirus. Din păcate, multe persoane nu înțeleg acest aspect și ignoră protejarea zonei oculare. Medicii revin cu avertizări privind pericolul și îi îndeamnă pe oameni să caute să evite să ducă mâinile la ochi, dacă nu s-au spălat în prealabil. Medicii oftalmologi avertizează că un simptom al infectării cu noul coronavirus, ignorat până acum de multe persoane, ar putea fi conjunctivita.

prin telefon: prof. dr. MONICA POP, medic primar oftalmolog „Vreau să știți că există o cale anatomică între nazo-faringe și ochi. Canalul lacrimo- nazal se numește și orice fel de persoană care este infectată și are virusul în nas, poate foarte ușor să ajungă în ochi. Acest lucru se știe, pentru că în toate virozele este așa. De foarte multe ori, în viroze apar și conjunctivite. În situația în care virusul se găsește în ochi, deci în secreția lacrimală, poate fi asimptomatic sau poate fi o ușoară conjunctivită. Metoda cea mai importantă este să se poartă ochelari atunci când cineva iese din casă.”

„Jurnalul de Virologie” a publicat un studiu în cadrul căruia au fost incluși 30 de pacienți din China, care aveau boala COVID-19. Unul dintre aceștia avea conjunctivită, iar ceilalți pacienți aveau noul coronavirus în secrețiile oculare. Un alt studiu, publicat în „New England Journal of Medicine”, arată că 9 din 1.099 pacienți infectați cu Covid-19, au avut conjunctivită.

O altă problemă care afectează populația, deoarece le dă oamenilor speranțe false cu privire la prevenirea infecției cu noul coronavirus sau tratarea acestuia, este aceea a remediilor naturale prezentate drept eficiente în anihilarea temutului virus. Leacurile minune inundă internetul, fiind răspândite, de multe ori cu inconștiență, de persoane naive sau rău-intenționate.

BIANCA ROTARU, reporter ”Printre altele, internauții care fac pe medicii în online recomandă consumul excesiv de ceapă, usturoi, ceaiuri din anumite plante sau chiar țuică fiartă. Unii recomandă consumul de apă din 15 în 15 minute, pentru a păstra gâtul umed. Probabil, în imaginația lor, coronavirusul ar patina pe gât și n-ar mai ajunge în plămâni! Alții recomandă gargară cu o combinație de apă caldă, sare și zeamă de lămâie. Mai sunt și sfaturi de gargară cu alcool de peste 60 de grade. E bine să știți că toate acestea sunt doar... gargară!”

prin telefon: prof. dr. MONICA POP, medic primar oftalmolog „Este inadmisibil să nu fie pedepse exemplare pentru așa ceva, pentru că, din păcate, acești nemernici vând iluzii unor naivi și, din păcate, tot așa sunt oameni care cred în asemenea miracole. Vă dați seama că nici nu se pune problema, cu cât e mai lung textul de mare miracol pe care l-a descoperit un student genial, cu atât este mai fals și toate lucrurile astea. Mai mult decât atât, sunt persoane care cer bani pentru ajutorarea unor alte persoane, și mai mult, lucrurile sunt neadevărate, niște înșelătorii.”

De aceea, este bine să fiți reticenți față de informațiile și sfaturile dubioase care sunt vehiculate în mediul online. Este spre binele dumneavoastră să vă informați din surse oficiale sau, măcar, verificate și să respectați recomandările specialiștilor și restricțiile impuse de autorități.


Conjunctivita, semn de COVID-19. Leacurile recomandate pe internet împotriva coronavirusului, apă de ploaie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Localități pregătite de carantină ( 19 Noiembrie 2020 )

  Orașul Constanța intră în carantină din weekend, după ce a ajuns la o rată de infectare cu SARS CoV-2 de 8,78 la mia de locuitori. Decizia de carantinare a fost adoptată joi, în ședința Comitetului Județean...

 • Focar de coronavirus, în Spitalul de Psihiatrie Nucet ( 19 Noiembrie 2020 )

  Focar de coronavirus, la Spitalul de Psihiatrie din orașul Nucet, județul Bihor! Unitatea sanitară a intrat în carantină, după ce 17 pacienți și mai multe cadre medicale s-au infectat cu Sars CoV-2.

 • Copiii cu boli cronice, vulnerabili în fața SARS CoV-2 ( 10 Noiembrie 2020 )

  Deși copiii fac în general forme ușoare de COVID 19, există categorii vulnerabile care sunt mai sensibile la noul coronavirus, spun specialiștii. Este vorba de copii supraponderali sau cu afecțiuni cronice.

 • România, în carantină parțială ( 9 Noiembrie 2020 )

  De astăzi, timp de 30 de zile, România se află în carantină parțială, după ce Ordonanța de Urgență și Hotărârea de Guvern, care stabilesc o serie de restrictii la nivel national, au fost publicate în Monitorul Oficial! Astfel...

 • Containere pentru triaj epidemiologic, la Timișoara ( 9 Noiembrie 2020 )

  Șase containere formează o nouă zonă de triaj epidemiologic la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara. Acestea au fost aduse de la rezerva de stat a României și sunt...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2