Date companie
 
 
 
 

Consiliul Concurenței solicită reducerea comisioanelor la carduri, până în 2014

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : comisioane, carduri, banci comerciale, Consiliul Concurentei
 

Românii plătesc printre cele mai ridicate comisoane din Uniunea Europeană la tranzacțiile interbancare prin carduri, potrivit unui raport al Consiliul Concurenței, realizat în ultimii doi ani pe baza datelor colectate de la 27 de bănci comerciale. Comisioanele în cauză sunt cuprinse între 1 și 1,2%, cu mult peste media europeană. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a anunțat că instituția pe care o conduce va purta discuții cu Banca Națională a României și cu Guvernul pentru stabilirea modalităților și a unui calendar de reducere a acestor comisioane, până în 2014.

BOGDAN CHIRIȚOIU, președinte, Consiliul Concurenței "Față de nivelurile care sunt sub 1% în țările din Uniunea Europeană și față de angajamentele pe care și le-a luat Visa, la Comisia Europeană, acum două săptămâni, de a coborî nivelul la aceste comisioane, undeva, la 0,4%, pentru tranzacțiile transfrontaliere."

Bogdan Chirițoiu spune că băncile vor fi convinse să diminueze comisoanele la tranzacțiile interbancare prin carduri fie prin măsuri legislative, fie prin negocieri și acord voluntar.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Comisioanele bancare sunt eliminate, de astăzi, în anumite condiții ( 27 Ianuarie 2018 )

    Veste bună din mediul financiar-bancar! De astăzi, clienți băncilor scapă de plata unor comisioane, în baza legii nr. 258/2017. Astfel, dispar comisionul de administrare a cardului și cel de interogare a soldului.

  • Doi copii au dus la poliție un portofel plin cu bani, găsit pe stradă ( 21 Mai 2014 )

    Au găsit un portofel plin cu bani și l-au dus la poliție! Este gestul făcut de doi copii din Târgu Jiu. Paula și Valentin, în vârstă de 12 și respectiv 13 ani, se întorceau de la școală, când pe o bancă din centrul orașului au găsit un portofel în care se aflau mai multe carduri, dar și bani. Fără să stea prea mult pe gânduri, copiii au mers direct la poliție, unde au predat banii. Proprietara portofelului, o tânără de 19 ani...

  • Medicii de familie nu sunt de acord să se ocupe de distribuirea cardurilor de sănătate ( 18 Iulie 2013 )

    Cardurile de sănătate au ajuns să fie mărul discordiei între doctori și Casa Națională de Asigurări! Medicii de familie susțin că editarea datelor pe card și distribuirea lor trebuie făcute doar de CNAS. De cealaltă parte, reprezentanții Casei spun că singura soluție ca documentele să ajungă la români este ca medicii să le distribuie și tot ei să le achiziționeze.

  • Sute de sindicaliști de la CFR au protestat, vineri, în fața sediului Ministerului Transporturilor ( 31 Mai 2013 )

    Sute de ceferiști din București, dar și din alte zone din țară, au protestat, vineri, timp de trei ore, in fata sediului Ministerului Transporturilor. Protestul a fost organizat pe fondul nemulțumirilor legate, în primul rând, de salariile foarte mici. Ceferiștii cer și ca restanțele salariale, câștigate în instanțã, sã le fie returnate integral și nu eșalonat pe câțiva ani, așa cum i-a anunțat conducerea CFR. Sindicaliștii susțin cã, în prezent, conducerea CFR...

  • Rețea de hackeri, anihilată de Poliția Română, serviciile secrete britanice, poliția australiană și F.B.I. ( 27 Noiembrie 2012 )

    Anchetă fără precedent a Poliției Române, în colaborare cu FBI, serviciile secrete britanice și poliția australiană. Oamenii legii au reușit să anihileze o rețea internațională specializată în fraude pe internet, după ce au descins la 36 de adrese din București, Brașov, Galați, Timișoara și din județele Vâlcea și Ilfov. 20 de suspecți au fost aduși la audieri la sediul DIICOT. Ei sunt acuzați că au furat 25 de milioane de dolari, de pe un milion de carduri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2