Date companie
 
 
 
 

Coplata va fi introdusă în sistemul medical la mijlocul lui 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : act normativ, Cseke Attila, proiect de lege, coplata in sistemul sanitar, pacientii vor achita o taxa pentru serviciile medicale
 

Executivul a aprobat proiectul legii care prevede introducerea coplății în sistemul medical. După aprobarea actului normativ în Parlament, pacienții vor fi obligati sã achite o taxă pentru serviciile medicale, cu exceptia urgențelor. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că acest sistem va fi introdus, cel mai probabil, la mijlocul anului viitor.

CSEKE ATTILA - Ministrul Sanatatii : "Noi preconizăm ca o consultatie sã fie la o valoare de 5 lei, la spital de 10 lei!"

Peste opt milioane si jumatate de români vor fi exceptați de la plată. Este vorba despre pensionarii cu venituri mai mici de 700 de lei, studenții care nu lucrează dar si copiii. Dupã vizita la medic, pacientii vor primi un document care face dovada plății taxei, numit tichet moderator de sănătate. Limita maximă anuală plătită de pacienti va fi de 600 de lei.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Vot mixt, uninominal și pe liste, la parlamentarele din toamnă ( 20 Aprilie 2012 )

    Jumătate dintre senatori și deputați vor fi aleși, la toamnă, prin vot uninominal, iar cealaltă jumatate, pe liste de partid. Decizia a fost luată în comisia electorală, iar proiectul de lege va fi definitivat săptămâna viitoare. Opoziția nu este, însă, de acord și acuză Puterea că una spune la televizor și alta face în comisie.

  • Deputații au amânat din nou votul pe legea privind disponibilizările din M.A.I. ( 4 Mai 2011 )

    Subiectul disponibilizărilor din Ministerul de Interne a ajuns din nou pe ordinea de zi la Camera Deputaților, dar...a rămas în aer! Deputații Coaliției, atacați dur de cei ai Puterii, nu au avut numărul necesar de voturi pentru adoptarea actului normativ, ci numai a catorva articole. Votul final va fi dat săptămâna viitoare.

  • Lege de interzicere a grevelor în timpul Bacalaureatului ( 18 Martie 2011 )

    Potrivit unui proiect de lege votat de senatorii PD-L, profesorii nu mai au voie să facă grevă în perioada bacalaureatului și a testării naționale.

  • Sezonul gripei si al virozelor respiratorii ( 24 Februarie 2011 )

    Gerul a inmultit numarul de viroze respiratorii si cazurile de gripă. În doar o săptămână, cazurile de infectii respiratorii au crescut cu aproape un sfert. Aceasta situatie se observă cel vede cel mai bine în farmacii si cabinetele medicilor de familie, care au fost luate cu asalt de bolnavi.

  • Lista etnobotanicelor interzise se mărește ( 14 Februarie 2011 )

    Autoritățile române iau în calcul înăsprirea legii privind regimul etnobotanicelor. În urma unei întâlniri între premierul Emil Boc și oficiali din cadrul Ministerului de Interne și cel al Sănătății, s-a decis ca Executivul să mărească lista substanțelor din categoria etnobotanicelor interzise.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2