Date companie
 
 
 
 

Lista etnobotanicelor interzise se mărește

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : traian igas, Cseke Attila, premierul Emil Boc, legea privind regimul etnobotanicelor, inasprirea legii, Exeutiv, substante interzise
 

Autoritățile române iau în calcul înăsprirea legii privind regimul etnobotanicelor. În urma unei întâlniri între premierul Emil Boc și oficiali din cadrul Ministerului de Interne și cel al Sănătății, s-a decis ca Executivul să mărească lista substanțelor din categoria etnobotanicelor interzise. În prezent, 43 de substanțe sunt considerate periculoase, iar consumul lor nu e permis. Comercianții au învățat să fenteze, insa, legea și au adus în magazinele de vise alte etnobotanice care fac numeroase victime în rândul tinerilor.

CSEKE ATTILA - Ministrul Santatii: "Comerciantii introduc si alte substante si plante, iar determinarea acestora este foarte grea! În urma analizei acestor substante, dacã se identificã un efect psihotrop, care dãuneazã sãnãtãtii umane, de cãtre laboratorul specializat se face o propunere prin HG sã poatã extinde aceastã listã."

TRAIAN IGAS - Ministrul Administratiei si Internelor: "Pentru miercuri ne-am propus sã avem deja un material pe care sã-l prezentãm în cadrul sedintei de Guvern."

În 2009, aproape 1.200 de tineri au declarat că au consumat etnobotanice, iar în prima jumătate a anului trecut s-au inregistrat 721 de cazuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Disponibilizari in Ministerul Administratiei si Internelor ( 10 Martie 2011 )

  Nu pleacă 18 mii de angajati din ministerul Administratiei si Internelor, ci doar jumatate! Asa sustine Traian Igaș, care a depus la Senat un proiect privind reorganizarea M.A.I.

 • Sezonul gripei si al virozelor respiratorii ( 24 Februarie 2011 )

  Gerul a inmultit numarul de viroze respiratorii si cazurile de gripă. În doar o săptămână, cazurile de infectii respiratorii au crescut cu aproape un sfert. Aceasta situatie se observă cel vede cel mai bine în farmacii si cabinetele medicilor de familie, care au fost luate cu asalt de bolnavi.

 • Ministrul Sănătății acuzat de un bolnav din Iași ( 27 Ianuarie 2011 )

  Dialog între un bolnav si ''seful sanatatii'' din România. La Iași, o femeie care aștepta la Urgența Spitalului "Sfântul Ioan" l-a acuzat pe Cseke Attila de condițiile în care sunt tratați pacienții din țara noastră.

 • Ministrul Igaș vede beneficii în recalcularea pensiilor ( 25 Ianuarie 2011 )

  Ministrul de Interne crede că pensionarii din M.A.I. cu vechime completă, dar si fostii subofițeri, vor avea de câstigat în urma recalculării pensiilor! Traian Igaș spune că grupul de lucru de la Casa de Pensii a Ministerului de Interne a început, de la sfârșitul anului trecut, procesul de recalculare a pensiilor din sistem.

 • Moțiunea de cenzură pe legea salarizării a fost citită în Parlament ( 16 Decembrie 2010 )

  Zarurile moțiunii de cenzură pe legea salarizării au fost aruncate! Documentul a fost citit in Parlament in prezența premierului Emil Boc. Motiunea se intituleazã "Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima țeapă trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc" si a fost semnată de 209 parlamentari de la PNL și PSD.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2