Date companie
 
 
 
 

Crescătorii de oi spun că nu vor avea profit de Paște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : miei, ciobani
 

Vremea rea a dat peste cap planurile ciobanilor. Aceștia spun că anul acesta au puține șanse să obțină un profit bun de Paște. După un sfârșit de iarnă neașteptat, cu ger, ninsoare, și soare cam scump la vedere, ciobanii din Mehedinți spun că mieii sunt foarte mici și nici nu vor avea timp să crească. Cum numărul animalelor aduse la vânzare nu va fi prea mare, ar putea să crească și prețul, pentru că ciobanii nici nu se gândesc să vândă carnea sub 20 de lei kilogramul. În stânele din comuna Simian se găsesc foarte puțini miei care să fie buni de vânzare pentru Paște.

VOX cioban: "Mieii sunt mici, sunt mici. De ce, nu a fost anul bun? Au fătat oile târziu, asta este. Mai este câte unul printre ei, ce au fătat oile mai devreme. Ploi multe, umezeala, nu am avut niciodată oile mai murdare ca anul ăsta."

Crescătorii de oi spun că ultimele zile friguroase de iarnă au încetinit creșterea mieilor, iar în unele cazuri chiar au murit.

VOX: "Ce tai ied de cinci kile, ăla este ied? Îl strici că nu ai ce să faci altceva cu el. Ne-au murit cred că peste 30 de iezi. Gerul puternic a venit brusc și i-a afectat rău de tot."

VOX: "În condițiile astea care credeți că va fi prețul? Trece de 20, trece de 20 pentru că nu sunt miei."

Ciobanii au deja oferte să vândă mieii la 11 lei kilogramul, la export în Bulgaria, însă au refuzat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 • Ciobanii, îngrijorați de cererea redusă de carne de miel ( 1 Aprilie 2018 )

  Îngrijorare în rândul oierilor, cu o săptămână înaintea Paștelui! Românii nu se mai înghesuie la stâne, ca în anii trecuți, ca să cumpere carne de miel pentru masa de Paște. În ton cu vremurile, ciobanii s-au reorientat...

 • Ciobanii și oile, la protest pe DN 1 ( 3 Noiembrie 2017 )

  Protest inedit pe Drumul Național 1! Ciobanii au mărșăluit împreună cu turma de ori, revoltați din cauză că autoritățile nu iau nicio măsură împotriva urșilor care le atacă mioarele. Disperați, oierii spun că, de la începtul...

 • Tradiții și obiceiuri, de Sf. Gheorghe ( 23 Aprilie 2016 )

  Sărbătoare în toată țara! Creștinii care poartă numele Sfântului Gheorghe își aniversează astăzi onomastica. Potrivit calendarului popular, această zi marchează începutul anului pastoral. Denumită popular Sângeorz, sărbătoarea este plină de semnificații și obiceiuri. De exemplu, în satele de munte din județul Vrancea, oamenii păstrează...

 • Mieii au început să fie arvuniți în județul Vrancea ( 1 Martie 2016 )

  Mai sunt două luni până la Paște, iar mieii au început să fie arvuniți în județul Vrancea! Mulți români au venit la stână pentru a-și alege mielul. Ei au plătit o parte din preț, iar de Paște vor primi animalele. Astfel au de câștigat și crescătorii de animale, care reușesc să vândă toată marfa, dar și clienții, care văd cum sunt crescuți mieii pe care îi cumpără.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2