Date companie
 
 
 
 

Creste economisirea in valuta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza economica, taiere salarii, economisire, depozite valuta
 

Criza economica, taierile de salarii si disponibilizarile au taiat apetitul romanilor pentru economisire. Depozitele în valută rămân totuși pe creștere, cu un plus de 13% (pentru soldul calculat în euro) față de august anul trecut, însă ritmul a încetinit continuu din primăvară. Astfel, la sfârșitul lui august, soldul era echivalentul a 39,5 miliarde de lei (9,3 mld. Euro). După ce în primăvară bancherii arătaseră mai multă generozitate față de clienți, urcând din nou dobânzile plătite la depozitele în lei peste pragul de 8%, respectiv 4% pe an la euro, lunile de vară au adus o plafonare. Unii jucători au trecut chiar la ajustări. Unele bănci au ales să lanseze produse de economisire prin care suportă impozitul, respectiv randamentul prezentat la constituirea depozitului este cel real, corespunzător câștigului obținut efectiv de client.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România, penalizată de CE, cu 4 milioane de euro ( 8 Septembrie 2012 )

  Ca și când efectele crizei economice nu ar fi fost suficient de dure, România a mai primit o lovitură, din partea Comisiei Europene, care ne-a aplicat o amendă aspră, de aproape 4 milioane de euro. Motivul? Guvernul a încălcat legislația comunitară, prin neplata la timp a subvențiilor către agricultori. Penalizarea vizează plățile aferente anului 2008, plăți care trebuiau efectuate între luna decembrie 2008 și luna iunie 2009. Fiecare zi de întârziere a fost sancționată de executivul de la Bruxelles cu amenzi cuprinse între 5% și 10%.

 • Specialiștii din IT nu se plâng de criză ( 16 Decembrie 2011 )

  Criza economică nu i-a afectat și pe specialiștii din IT. Numărul de job-uri disponibile la târgurile de profil, datele institului național de statistică, dar și faptul că tinerii informaticieni se gândesc de două ori înainte să plece din România stau mărturie în acest sens.

 • Economia României se îndreaptă cu TGV-ul spre anul 2030 ( 25 Noiembrie 2011 )

  Președintele Traian Băsescu îi invită pe români să viseze, în ciuda crizei economice acute pe care o traversează! Potrivit șefului statului, în 2030, vom putea pleca cu trenul de mare viteză de la Constanța la Londra pentru cumpărături. Prezent la o dezbatere pe teme economice, Băsescu și-a expus pe larg viziunea despre cum va arata România peste 20 de ani.

 • Opozitia a pus gând rău cabinetului Boc: moțiune de cenzură în martie ( 10 Ianuarie 2011 )

  Opozitia strange randurile si pune din nou tunurile pe guvernul Boc! Dupa ce liberalii si convervatorii s-au aliat, anunță acum ca vor depune in martie o noua motiune de cenzura impotriva executivului. Mai mult, pana la inceputul primaverii se va constituti alianta PSD-PNL-PC.

 • Fara bonusuri de sarbatori ( 6 Decembrie 2010 )

  Luna cadourilor nu se arată prea darnică pentru români! Peste trei sferturi din totalul angajaților consideră că, pe final de an, nu vor primi vreun bonus de Sărbători, în contextul actualei situații economice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2