Date companie
 
 
 
 

Culegătorii de struguri au fost înlocuiți de combine performante

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : recolta, zilieri, utilaje, cules de struguri
 

In alti ani, zilierii fãceau bani frumosi din culesul strugurilor. Din 2011 insa, oamenii au fost înlocuiti de utilaje speciale. Mai exact, combine performante, care-i ajută pe viticultori să culeagã mai repede recoltele.

Pânã toamna trecutã, câte 600 de culegãtori strãbãteau podgoriile din Recaș, judetul Timis. Acum, viticultorii nu apeleazã la mai mult de o suta de oameni.

AMBIANȚĂ (culegere struguri)

VOX: "E cald, dar merge. În alti ani erau mai multi culegãtori."

VOX: "Recolteazã mult mai curat decât oamenii si mult mai repede."

In judetul Iași, oamenii strângeau în jur de 70 de lei pe zi. Vremurile s-au schimbat, asa ca primesc,uneori, doar 40 de lei.

AMBIANȚĂ (culegere struguri)

VOX: "Doi lei pe orã. Ieri am muncit foarte putin, cã a plouat."

O combinã înlocuieste munca a douã sute de persoane; în plus, recolteaza si in timpul noptii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vreme rece și închisă în toată țara ( 15 Ianuarie 2018 )

  Iarnă în toată regula! A nins în majoritatea zonelor din țară iar temperaturile se situează sub limita înghețului. În Capitală, după primii fulgi de zăpadă, traficul a fost blocat. Mașinile au mers bară la bară, de la primele ore ale dimineții. Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și pe Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu traficul aerian se desfășoară normal. Circulația trenurilor a fost totuși afectată, iar unele garnituri au avut întârzieri de câteva zeci de minute.

 • Viticultorii se plâng de recolta slabă și de prețurile mici la struguri ( 24 Septembrie 2017 )

  An slab pentru viticultori! Producția nu este nici măcar la jumătatea celei de anul trecut, dar, în mod surprinzător, prețul strugurilor a scăzut! Mulți cultivatori de viță de vie spun că riscă să nu își scoată nici măcar valoarea investiției.

 • Plaje mai late, pe litoralul românesc ( 14 Septembrie 2015 )

  De anul viitor, plajele de pe litoralul românesc vor fi mai late! La malul Mării Negre se lucrează de zor și a apărut deja o plajă nouă, iar altele vor fi chiar și cu o sută de metri mai mari. Utilajele străbat în lung și-n lat plajele și extrag nisip din largul mării pe care, mai apoi, îl pompează către uscat. Amenajările, în care se investesc 170 de milioane de euro...

 • Județul Gorj a ramas fără firmă de deszăpezire, în prag de iarnă ( 21 Noiembrie 2014 )

  Județul Gorj a rămas fără firmă de deszăpezire! În condițiile în care ninsorile pun stăpânire pe România, Compania Națională de Drumuri a reziliat contractul cu firma de deszăpezire a unui om de afaceri din Top 300, pe motiv că nu a adus utilajele pe care s-a obligat să le asigure. Acum trebuie organizată o nouă licitație în scopul încredințării contractului pentru deszăpezire, iar întreaga procedură...

 • Prima zăpadă, primele probleme specifice iernii ( 26 Octombrie 2014 )

  Prima ninsoare a acoperit complet Bucureștiul! Pe străzi și pe trotuare s-a depus deja un strat de zăpadă de circa 10 centimetri, motiv pentru care utilajele de deszăpezire au intrat în acțiune în toate sectoarele. De asemenea, intervențiile echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au dublat ca număr, în ultimele 24 de ore, față de perioada anterioară. Asta, după ce bucureștenii au...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2