Date companie
 
 
 
 

Culturi în pericol la Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fermieri, culturi
 

Fermierii continuă să aibă probleme în ciuda ploilor in această primăvară. Pământul este extrem de uscat iar deficitul de apă din sol este foarte mare. Dacă nu va ploua în următoarele două săptămâni, existã riscul ca sãmânța sã nu germineze, avertizează agricultorii.

AMBIANȚĂ un bãrbat care arã via cu calul

În județul Mehedinți, pãmântul este atât de uscat încât oamenii arã via cu calul.

Ambianțã

VOX ”e bãtut pãmântul și suntem obligați sã-l forțãm cu plugul, dupã plug sã dãm cu rarițã, sã-l fãrãmițãm”

Oamenii se tem cã toatã munca lor va fi în zadar dacă nu va ploua.

VOX ”e uscat sunt multe locuri în care e beton tare, nu se lipește discul de el”

Specialiștii agricoli susțin cã solul este uscat pânã la 10 cm, iar fãrã apã semințele nu pot rãsãri.

VOX ”pãmântul este uscat, iese praf din el. Pe la 10-12 cm gãsești la momentul actual umiditate în sol. - Pot sã rãsarã semintele? - Patul germinativ are apã? - Nu pentru cã fiind uscat pãmântul, nu încolțește sãmânța.”

CORNEL STROESCU, președinte A.P.A. Mehedinți: ”Sunt deja șapte centimetri, e uscat pãmântul. Sãmânța se bagã la 6-7 cm, deci dacã nu avem ploi în urmãtoarea perioadã, porumbul nu va rãsãri, nici floarea soarelui. Asta înseamnã pierderi.”

Fermierii din Mehedinți se tem cã vor avea pierderi semnificative din cauza secetei și doar un sistem de irigații le va putea salva culturile pe viitor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest cu tractoare, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Palatul Parlamentului ( 26 Mai 2021 )

  Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Ajutor financiar pentru fermieri ( 25 August 2020 )

  Fermierii care au fost afectați de secetă vor primi sprijin financiar din partea Guvernului! Valoarea totală a sprijinului este de 850 de milioane de lei.

 • Sprijin financiar, pentru fermierii care angajează tineri ( 10 Martie 2019 )

  Program în folosul fermierilor, dar și al tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă în agricultură! Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, pus în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii, fermierii care angajează cel puțin doi tineri...

 • Subvențiile pentru fermieri, acordate începând cu 15 octombrie ( 24 Septembrie 2017 )

  Veste bună pentru fermieri! Din 15 octombrie începe plata subvențiilor, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea, aseară, la un târg agricol organizat în Lețcani, județul Iași. Șeful Agriculturii i-a îndemnat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2