Date companie
 
 
 
 

”D'ale carnavalului”, la Teatrul ”Masca”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masca, premiera, noiembrie, spectacol, teatrul, caragiale, malaimare, carnavalului
 

Premieră de zile mari, la Teatrul Masca! Piesa de comedie „D’ale carnavalului”, de referință în creația lui Ion Luca Caragiale, este pusă în scenă în mod inedit, la Teatrul Masca, în regia lui Mihai Mălaimare. Spectacolul va deschide stagiunea de interior 2019-2020, joi, 7 noiembrie, de la ora 19.

MIHAI MĂLAIMARE, regizor „„D’ale carnavalului”, la Teatrul Masca, în stilul Masca, este un spectacol non verbal dar cu 12 songuri de mahala, patriotice și de iubire. Aduce în scenă întreaga acțiune văzută și nevăzută a piesei lui Caragiale. Un spectacol care vorbește despre o mahala care este încă vie, puternică. Este D`ale carnavalului, este spectacolul de râs și de plâns al unei comunități care pare că nu îi pasă de ceea ce se întâmplă în jurul ei .”

ANA MARIA PÎSLARU, actriță „Este un scenariu destul de complex realizat de domnul Mălaimare în ideea pe care teatrul nostru o susține de la înființare, adică de 30 de ani, să încercăm să spunem povești fără să vorbim, nu pe muțește, nu fără sunete dar fără să folosim ca bază de pornire textul. Atunci, munca dificilă pe care o facem, dar care ne place foarte mult este să transpunem povești, texte scrise, celebre, clasice.”

MĂDĂLIN MLADINOVICI, actor și ALEXANDRU CRUCERU, actor „- Iordache este foarte agitat, încearcă să ordoneze lucrurile așa cum poate. - În timp ce Nae Girimea, în persoana de față, ia lucrurile din zbor, pe el nu îl surprinde nimic și are grijă să se întâmple ceea ce trebuie. - Mă bagi în bebele. - Da, eu îl bag în bebele și tot eu trebuie să îl scot.”

CRISTINA PANAIT, actriță și ALINA CRĂIȚĂ, actriță  „- E vorba despre o încurcătură amoroasă, personajul meu, Mița Baston este o femeie foarte geloasă, îndrăgostită până peste cap de Nae Girimea, este puțin sărită de pe fix dar își justifică toate acțiunile, crede că face bine tot ceea ce face. - Până când apare Didina mea și o agită și o derutează pe mândra colegei mele.”

Iubiri, trădări, amenințări, un carusel de întâmplări neprevăzute se pune în mișcare, până ce carnavalul, care așează o mască pe ochii fiecăruia, va lăsa să se întrevadă adevărata fața a personajelor. După premiera din 7 noiembrie, sunt programate reprezentații pe 9, 16, 17, 23 și 30 noiembrie.


”D'ale carnavalului”, la Teatrul ”Masca”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Deputații PSD care au făcut scandal în șaormerie suportă noi consecințe ( 8 Iulie 2020 )

  Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!

 • Studiu porivind rolul și importanța măștii de protecție, în pandemie ( 26 Iunie 2020 )

  Refuzul de a purta mască de protecție crește dramatic riscul de infectare cu COVID-19. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipă formată din cercetători de la Universitatea din Texas, Universitatea...

 • Aglomerație la mall ( 17 Iunie 2020 )

  Aglomerație la mall-uri! Dacă până acum oamenii și-au făcut cumpărăturile online, acum au venit să își aleagă hainele potrivite și să le și probeze înainte. Multe magazine au deschis cu reduceri și promoții.

 • Premierul, amendat după apariția fotografiei buclucașe ( 30 Mai 2020 )

  3.000 de lei! Atât îl costă pe șeful Guvernului, Ludovic Orban, fumatul în biroul de la Palatul Victoria și lipsa măștii de protecție. Cele două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, însemnând cuantumul maxim...

 • Masca de protecție, între beneficii și neajunsuri ( 20 Mai 2020 )

  Purtarea unei măști de protecție în spațiile închise cum sunt magazinele sau transportul în comun este impusă în România, deși Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca doar oamenii bolnavi ori cei care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2