Date companie
 
 
 
 

La 1 iunie se elimină purtatul măștii pe plajă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masca, Florin Cîțu
 

Situația pandemică, analizată de premierul Florin Cîțu în timpul unei vizite la Constanța. Primul ministru speră la o cât mai bună coloaborare între operatorii economici și autorități pentru a se găsi cele mai potrivite măsuri pentru un sezon estival de succes. Reprezentanți ai industriei au venit cu soluții pentru siguranța turiștilor, aceștia oferind susținere inclusiv campaniei de vaccinare, a explicat Florin Cîțu.

FLORIN CÎȚU, premierul României

„Vreau să arătăm că putem să deschidem, în această vară, în siguranță. După discuția pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții industrie, am încredere că așa va fi. Au venit și câteva soluții foarte inovative și foarte interesante și avem și susținerea industriei pentru campania de vaccinare.” 

FLORINA ILICEA, reporter

„Relaxarea măsurilor este cel mai probabil să vină în două etape: prima de la data de 1 iunie, iar cea de-a doua, de la 1 august. Începând de luna viitoare masca nu va mai fi obligatorie pe plajă. Ulterior, se urmărește funcționarea hotelurilor și restaurantelor la capacitate maximă, însă doar în anumite condiții.”

Pentru ca turiștii să se simtă în siguranță, hotelurile și restaurantele în care personalul este vaccinat vor avea și un semn în acest sens. Cât despre marile festivaluri de muzică de pe plajă, Florin Cîțu a lăsat de înțeles că își dorește ca acestea să poată avea loc, însă cât mai aproape de data de 1 august.

FLORIN CÎȚU, premierul României

„Când vorbim de aceste evenimente mari, va trebui să ne gândim că ele nu se vor întâmpla de la 1 iunie. Ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august.”

Prim-ministrul a susținut că propunerile urmează să fie analizate mâine, în Comitetul ministerial care vizează industria turismului. El a spus și că, în prezent există deja o aplicație prin intermediul căreia, în baza CNP-ului se poate verifica dacă o persoană este, sau nu, vaccinată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, revocați de premier ( 14 Aprilie 2021 )

  Zi de foc pe scena politică! Premierul Florin Cîțu a decis demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a secretarului de stat Andreea Moldovan, fapt ce a dus la o revoltă în cadrul USRPLUS. 

 • Florin Cîțu susține că românii ar putea reveni la normalitate de la 1 iunie ( 5 Aprilie 2021 )

  Românii ar putea reveni la normalitate, în mai puțin de trei luni! Anunțul a fost făcut de către premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

 • Raluca Turcan a cerut să fie amendată ( 31 Martie 2021 )

  Raluca Turcan anunță că a cerut să fie amendată, după ce a apărut în mai multe imagini fără mască, alături de alte persoane. "A fost o neatenție pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, scrie Turcan pe Facebook. 

 • Peste 2,4 milioane de noi doze de vaccin sosesc în România în martie ( 13 Februarie 2021 )

  Florin Cîțu susține că țara noastră a fost felicitată de către Comisia Europeană pentru modul de desfășurare al campaniei de vaccinare anti-COVID! Șeful Executivului a declarat, după vizita efectuată la Bruxelles, că România va primi noi doze de vaccin în perioada următoare.

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2