Date companie
 
 
 
 

Peste 2,4 milioane de noi doze de vaccin sosesc în România în martie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccin, Florin Cîțu
 

Florin Cîțu susține că țara noastră a fost felicitată de către Comisia Europeană pentru modul de desfășurare al campaniei de vaccinare anti-COVID! Șeful Executivului a declarat, după vizita efectuată la Bruxelles, că România va primi noi doze de vaccin în perioada următoare.

FLORIN CÎȚU, premierul României
"În martie, de exemplu, o să primim 2,4 milioane de doze de vaccin, un milion de la AstraZeneca, 1,2 parcă de la Pfizer și 230.000 de la Moderna. Începând cu aprilie, și asta a fost concluzia discuțiilor cu doamna președinte, Lucrurile vor demara și mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populație vaccinată la sfârșitul verii sau începutul lui septembrie."

Totodată, Florin Cîțu a mai subliniat că întrucât toate ministerele au dorit să primească mai mulți bani, așteaptă ca acestea să facă performanță, în special în ceea ce privește companiile de stat din subordinea acestora. Șeful Executivului avertizează că la jumătatea anului, va avea o discuție cu miniștrii cu mandatele pe masă și va face o evaluare în privința execuției bugetare. În plus, prim-ministrul României l-a atacat și pe liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, în contextul discuțiilor despre bugetul statului.

FLORIN CÎȚU, premierul României
"Am spus de la început că eu nu sunt de acord să mențin în buget sau să susțin în acest buget nenorocirile adoptate de PSD între 2017 și 2019. De la tovarășul Ciolacu așteptam să mă sune. Îmi luam eu o zi-două din viață, pierdeam timpul ăsta și îi explicam cum e cu bugetul."

Replica liderului PSD nu a întârziat să apară. Marcel Ciolacu a postat pe pagina sa de Facebook, chiar în timpul conferinței susținută de Florin Cîțu, un mesaj în care îi transmite acestuia să pună mâna pe telefon și să sune milioanele de români afectați economic și social de măsurile luate de Guvernul pe care-l conduce.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Vaccinul AstraZeneca, în comparație cu alte vaccinuri ( 4 Februarie 2021 )

  Vaccinul produs de AstraZeneca este recomandat persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani și va fi administrat în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni, a declarat coordonatorul campaniei...

 • 180.000 de doze de vaccin, livrate României săptămâna viitoare ( 22 Ianuarie 2021 )

  180.000 de doze de vaccin vor ajunge în țară, săptămâna viitoare, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acestea se adaugă celor 130.000 care mai sunt în prezent în depozite.

 • Temeri legate de eficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului și de perioada de imunitate ( 20 Ianuarie 2021 )

  Producătorii vaccinurilor Pfizer și Moderna, aprobate în Uniunea Europeana și folosite și în România, susțin că produsele lor au o eficacitate de circa 95% în prevenirea simptomelor ușoare și severe ale bolii COVID-19.

 • Autoritățile vor vaccinarea a 10.400.000 de români până în septembrie ( 16 Ianuarie 2021 )

  Premierul României s-a vaccinat împotriva COVID-19! Florin Cîțu s-a imunizat sâmbătă dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală. Șeful Executivului a venit îmbrăcat cu un tricou pe care era scris mesajul „Împreună învingem pandemia”.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2