Date companie
 
 
 
 

Peste 2,4 milioane de noi doze de vaccin sosesc în România în martie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccin, Florin Cîțu
 

Florin Cîțu susține că țara noastră a fost felicitată de către Comisia Europeană pentru modul de desfășurare al campaniei de vaccinare anti-COVID! Șeful Executivului a declarat, după vizita efectuată la Bruxelles, că România va primi noi doze de vaccin în perioada următoare.

FLORIN CÎȚU, premierul României
"În martie, de exemplu, o să primim 2,4 milioane de doze de vaccin, un milion de la AstraZeneca, 1,2 parcă de la Pfizer și 230.000 de la Moderna. Începând cu aprilie, și asta a fost concluzia discuțiilor cu doamna președinte, Lucrurile vor demara și mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populație vaccinată la sfârșitul verii sau începutul lui septembrie."

Totodată, Florin Cîțu a mai subliniat că întrucât toate ministerele au dorit să primească mai mulți bani, așteaptă ca acestea să facă performanță, în special în ceea ce privește companiile de stat din subordinea acestora. Șeful Executivului avertizează că la jumătatea anului, va avea o discuție cu miniștrii cu mandatele pe masă și va face o evaluare în privința execuției bugetare. În plus, prim-ministrul României l-a atacat și pe liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, în contextul discuțiilor despre bugetul statului.

FLORIN CÎȚU, premierul României
"Am spus de la început că eu nu sunt de acord să mențin în buget sau să susțin în acest buget nenorocirile adoptate de PSD între 2017 și 2019. De la tovarășul Ciolacu așteptam să mă sune. Îmi luam eu o zi-două din viață, pierdeam timpul ăsta și îi explicam cum e cu bugetul."

Replica liderului PSD nu a întârziat să apară. Marcel Ciolacu a postat pe pagina sa de Facebook, chiar în timpul conferinței susținută de Florin Cîțu, un mesaj în care îi transmite acestuia să pună mâna pe telefon și să sune milioanele de români afectați economic și social de măsurile luate de Guvernul pe care-l conduce.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vaccinuri împotriva tuberculozei și hepatitei B, achiziționate de Ministerul Sănătății ( 8 Iulie 2021 )

  Sute de mii de noi doze de vaccinuri împotriva tuberculozei și hepatitei B, disponibile în perioada următoare! Ministerul Sănătății a anunțat că a achiziționat 406.000 de doze de vaccin anti TBC...

 • Un nou centru mobil de vaccinare ( 2 Iulie 2021 )

  Un nou centru mobil de vaccinare s-a deschis astăzi în Sectorul 6 al Capitalei, la Piața Veteranilor! Membrii comunității se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate. Serurile folosite sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Aici se pot vaccina și persoanele care și-au făcut prima doză în altă parte și doresc să facă rapelul mai aproape de casă.

 • Tranșă record de vaccin Pfizer, intrată în România ( 31 Mai 2021 )

  Cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech pentru România, de până acum! Este vorba de peste un milion de doze, livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.

 • Pregătiri pentru imunizarea împotriva coronavirusului a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ( 11 Mai 2021 )

  Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță a declarat că se așteaptă ca, la sfârsitul lunii mai, începutul lunii iunie...

 • La 1 iunie se elimină purtatul măștii pe plajă ( 6 Mai 2021 )

  Situația pandemică, analizată de premierul Florin Cîțu în timpul unei vizite la Constanța. Primul ministru speră la o cât mai bună coloaborare între operatorii economici și autorități pentru a se găsi cele mai potrivite măsuri pentru un sezon estival de succes. Reprezentanți ai industriei au venit cu soluții pentru siguranța turiștilor, aceștia oferind susținere inclusiv campaniei de vaccinare, a explicat Florin Cîțu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2