Date companie
 
 
 
 

Daniel Funeriu vrea ca elevii sa faca ore inca din prima zi de scoala

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ministrul educatiei, daniel funeriu, prima zi de scoala, seriozitate, rigurozitate
 

Elevii vor trece brusc de la bucuriile vacantei de vara la exigentele programei scolare. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, le-a trimis inspectoratelor scolare o nota prin care solicita sa se tina ore înca din prima zi de scoala, informeaza NewsIn. În anii anteriori, elevii primeau orarul abia dupa o saptamâna de la începerea scolii.

DANIEL FUNERIU, ministrul Educatiei : "Anul acesta pe 13 septembrie si scoala începe în prima zi de scoala. Evident, cu orele de dirigentie de cele mai multe ori, pentru a explica elevilor organizarea. Ne pregatim de multa vreme pentru acest an scolar si înca o data: seriozitate, rigurozitate si pâna la urma normalitate!"

În plus, ministrul Educatiei vrea ca scolile sa fie administrate de parinti. Astfel, în consiliile de administratie din scoli, vor fi doi sau trei parinti, alaturi de reprezentantul primariei si de cel al consiliului local, plus un contabil, doi profesori si directorul unitatii. La licee, va fi obligatoriu ca si un elev sa aiba un cuvânt de spus în consiliul de administratie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Porc lovit de avion, pe pista Aeroportului Internațional Iași ( 1 Octombrie 2011 )

  Emoții pentru ministrul Educației, Daniel Funeriu, și pentru ceilalți 67 de pasageri ai avionului care, la aterizarea pe Aeroportul Internațional Iași, a lovit un porc mistreț, apărut ca din senin pe pistă. La momenul impactului, aeronava rula cu viteza de 150 de kilometri pe oră, dar, din fericire, nu au existat victime. 

 • Ministrul Educației ar prefera să studieze în străinătate, dacă ar avea 18 ani ( 20 Septembrie 2011 )

  Ministrul Educației vine cu un mesaj pentru studenții români: Daniel Funeriu îi îndeamnă să-și facă studiile în străinătate, dar să se intoarcă apoi în țară. Întrebat de jurnaliști unde ar alege să învețe, dacă ar avea acum 18 ani, Funeriu a ales: un sistem de învățământ din Occident.

 • Inceput de an școlar cu intonarea Imnului Național ( 12 Septembrie 2011 )

  Imnul Național a răsunat dimineață la deschiderea noului an școlar, la festivitatea la care a participat ministrul Educației. Daniel Funeriu, prezent la o scoala generala din sectorul 2 al Capitalei, ceruse ca imnul să se audă luni în fiecare unitate de invatamant.

 • Daniel Funeriu: "Concepția USL despre Educație, vă spun eu care este: vorbe goale!" ( 5 Iunie 2011 )

  Prezent la Convenția tinerilor democrat-liberali, ministrul Educației, Daniel Funeriu, a criticat întâlnirea Opoziției pentru lansarea programului pe Educație.

 • Elevii vor avea, din toamna, un alt calendar școlar ( 29 Aprilie 2011 )

  Ministrul Educației, Daniel Funeriu, intenționează să modifice structura anului școlar, astfel că, de la toamnă, elevii ar putea avea alt calendar, în care semestrele să fie înlocuite cu trimestre. În aceste condiții, elevii vor avea parte de vacanțe mai multe, iar vacanța de varã va fi mai scurtă cu câteva săptămâni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2