Date companie
 
 
 
 

Elevii vor avea, din toamna, un alt calendar școlar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : modificari, ministrul educatiei, an scolar, vacante
 

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, intenționează să modifice structura anului școlar, astfel că, de la toamnă, elevii ar putea avea alt calendar, în care semestrele să fie înlocuite cu trimestre. În aceste condiții, elevii vor avea parte de vacanțe mai multe, iar vacanța de varã va fi mai scurtă cu câteva săptămâni.

DANIEL FUNERIU, ministrul Educației: "Este momentul să evaluăm dacă această trecere la o structură pe semestre este una benefică pentru elevi! În Franța, de exemplu, structura anului școlar este decisă pentru o perioadă de trei ani pentru a oferi mai multă stabilitate!"

Hotărâre finală va fi luată în cel mult două luni, după ce proiectul va fi supus dezbaterii publice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste jumătate dintre români nu își permit o săptămână de vacanță pe an ( 20 Iulie 2020 )

  Sărăcie la cote maxime! Peste jumătate dintre români nu își permit o săptămână de vacanță pe an. Și din acest punct de vedere, România se află în topul statelor din Uniunea Europeană, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică, referitoare la anul trecut. Cu toate că România a făcut progrese la capitolul finanțe în rândul cetățenilor, a rămas statul din Uniunea Europeană cu cel mai înalt risc de sărăcie, chiar și la persoanele care au un loc de muncă.

 • Prima zi de școală ( 9 Septembrie 2019 )

  A început școala! Clopoțelul a sunat în peste 6.200 de unități de învățământ din toată țara. După o vacanță binemeritată, copiii au revenit în sălile de curs.

 • Soția și copiii lui Gheorghe Dincă, audiați de procurorii DIICOT ( 22 August 2019 )

  Familia lui Gheorghe Dincă a fost audiată de către procurorii DIICOT! Soția presupusului criminal din tragedia de la Caracal, împreună cu cei trei copii, au stat în fața anchetatorilor mai bine de trei ore și au dat declarații referitoare la cazul în care este implicat Gheorghe Dincă. 

 • Patru puncte de penalizare, pentru folosirea telefonului la volan ( 12 August 2019 )

  Guvernul impune sancțiuni mai aspre pentru șoferii care folosesc telefonul sau transmit live pe Facebook atunci când sunt la volan. Noile modificări la Codul Rutier interzic folosirea sau pur și simplu ținerea în mână a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

 • Situația Pilonului II de pensii, neclară ( 23 Aprilie 2019 )

  Guvernul este dator să clarifice situația pensiilor private obligatorii! Asociația Participanților în Fonduri de Pensii cere Executivului lămuriri în privința viitorului pilonului II de pensii. Reprezentanții asociației spun că sunt...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2