Impozitarea câstigurilor din economiile populatiei, cu 16%, a facut bancile sa devina ceva mai darnice cu privire la bonificatiile oferite la depozite pentru a nu-si pierde clientii cu depozite. Teama de a nu-si pierde banii clientilor din depozite a îndemnat institutiile de creditare sa scoata noi produse prin care sa mentina sau chiar sa atraga tot mai multi clienti. Din pacate pentru doritori, aceste oferte nu sunt decât pentru economiile pe termen scurt de o luna sau maximum trei. Spre exemplu, o banca are o oferta prin care clientilor cu depozite nu le vor fi afectate economiile.
Depozitul poate fi constituit de persoane fizice, în lei, euro sau dolari, pe o perioada de 4 saptamâni, principalul sau element inovator fiind faptul ca veniturile din dobânda promise clientilor la momentul constituirii depozitului nu vor fi diminuate de impozit, deoarece banca va asuma dobânda neta înca de la început. O alta banca a lansat un produs pentru care suma minima pentru constituirea depozitului este de 50 lei, 15 euro sau 25 dolari. Economiile în lei sunt bonificate cu o dobânda de 7,75% pe an, cele în euro cu 3,75%/an, iar cele în USD cu 3,25% pe an. În plus, clientii nu platesc niciun comision de retragere numerar la maturitate si nici în urmatoarele 3 zile lucratoare dupa data maturitatii depozitului. Si ofertele continua. Asadar, solutii pentru evitarea impozitului de 16% la dobanzile populatiei exista, bani de depus sa avem!
Băncile din România solicită extinderea cu 60 de zile a termenelor propuse inițial pentru dezbaterea impactului proiectelor de legi privind plafonarea dobânzilor și limitarea valorii recuperabile a creanțelor cesionate.
ANAF, în pericol să piardă banii pentru reformarea instituției! Considerând că există motive puternice pentru anularea proiectului de reformare a Fiscului din România, Banca Mondială discută în prezent, oficial, această...
Veste bună din mediul financiar-bancar! De astăzi, clienți băncilor scapă de plata unor comisioane, în baza legii nr. 258/2017. Astfel, dispar comisionul de administrare a cardului și cel de interogare a soldului.
În 2018, românii vor vrea să-și vândă toate rablele, după noua taxă auto. Aproape jumătate de milion de mașini second hand au fost înmatriculate, de la începutul anului, în România, după ce în februarie a fost eliminat timbrul de mediu.
Plata prin SMS a rovignetei și a taxei de pod ar putea fi afectată de lucrări de mentenanță, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Asta, din cauză că se intervine în sistemele informatice ale...
Curs valutar : Vineri, 20 Apr. 2018