Date companie
 
 
 
 

De aproape 20 de ani, localnicii din Abrud se incalzesc la sobe pe lemne

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incalzire, lemne, abrud
 

Incalzire cu lemne, inca, in Abrud! Orasul din judetul Alba nu are încãlzire centralizatã, este debransat din 1992, iar localnicii folosesc sobe sau centrale pe lemne. Situatia are avantaje, dar si dezavantaje.

AMBIANTÃ "Instalatia m-a costat în jur de 8000 de lei, acum 85 de milioane acum trei ani."

Investitia a meritat, spune proprietarul. Are cãldurã când vrea si cât vrea. La fel se descurcã alti 2000 de proprietari de apartamente.

VOX "Am fãcut foc asearã, cu brichete. Si e bine, cã era frig în casã."

VOX "Cumpãrãm lemne, le tãiem si facem focul. Unii în teracote, altii în centrale termice de apartament."

Existã însã si dezavantaje. Chiar dacã zona este una cu exploatãri forestiere, lemnul pentru foc costã destul de mult pentru o iarnã care aici dureazã si 8 luni.

VOX "9, 10 Milioane masina, zece metri steri, cam atâta ar trebui si lumea e sãracã, nu au bani, putinã lume lucreazã în zonã."

TIBERIU RATIU, primar, Abrud "Orasul Abrud, din 1992 a fost tãiat de la racordarea sistemului centralizat de încãlzire, care erau cu apã caldã, centrale care functionau cu combustibil lichid. În acel moment, costurile de productie a apei calde erau exagerat de mari si populatia nu putea sã suporte asa ceva."

În aceeasi situatie se aflã si orasele din apropiere: Câmpeni si Baia de Aries.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vremea se încălzește ( 27 Martie 2018 )

  Vești bune de la meteorologi! De miercuri, vremea se încălzește treptat, astfel încât în ultimele zile din martie și în primele zile ale lunii aprilie vor fi temperaturi maxime cuprinse între 16 și 22 de grade în majoritatea zonelor țării.

 • Românii, în topul europenilor care stau în frig, în case ( 7 Ianuarie 2018 )

  In plină iarnă, milioane de români nu își permit să își încălzească locuințele! Potrivit unui studiu Eurostat, care citează date din 2016, aproape 14% dintre români susțin că nu reușesc să își încălzească suficient casele.

 • Pădurarul și un consilier local, atacatorii polițistului din Slimnic ( 7 Septembrie 2017 )

  Au apărut Noi dezvăluiri în cazul polițistului din Sibiu dezarmat și bătut de hoții de lemne! Cei doi agresori sunt unul consilier local, iar celălalt pădurar! Amândoi au fost reținuți. Incidentul a avut...

 • Localnicii din Schitu Golești, terorizați de camioanele cu lemne ( 28 August 2017 )

  Scandal de proporții în comuna Schitu Golești din județul Argeș! Localnicii sunt nemulțumiți că drumul și casele le-au fost distruse de vehiculele grele care transportă lemn. Oamenii au ajuns...

 • Un bătrîn din Bistrița-Năsăud a ars de viu într-un incendiu ( 26 Noiembrie 2016 )

  Tragedie în localitatea Dorolea, din județul Bistrița-Năsăud! Un bărbat a murit ars de viu, după ce bucătăria de vară în care dormea a fost cuprinsă de flăcări. Vecinii au simțit miros de fum și au ieșit din case. Când au văzut focul, s-au îngrozit. Mai multe echipaje de pompieri au ajuns imediat la fata locului.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2