Date companie
 
 
 
 

De la 1 iunie ne luăm medicamentele pe rețetă electronică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, medici, electronica, farmacisti, reteta
 

Rețeta electronică va deveni funcțională, de la 1 iunie, și va avea menirea de a elimina frauda din sistem, estimată la 400-500 de milioane de euro pe an. Rețeta emisă de medicul de familie va fi văzută în timp real și de farmaciști. În paralel, pacienții vor primi și rețeta pe hârtie, cu cod de bare, pentru a preîntâmpina problemele apărute la conectare.

DORIN IONESCU, director general, C.N.A.S. "Chiar și în acest moment, toți medicii, indiferent de zona unde își desfășoară activitatea, raportează electronic, în fiecare lună."

DRAGOȘ DOBRAN, reprezentant firmă de soft "Am făcut teste cu 10.000 de conectări simultane pe secundă. Asta e echivalent cu faptul că toți medicii și farmaciștii vor lucra on-line și vor trimite tot timplul rețete."

Medicii vor trebui să suporte atât cheltuielile pe care le presupune abonamentul la internet, cât și aparatura necesară, respectiv calculatoare și imprimante performante. În proiectul normelor de aplicare, sunt prevăzute atât bonusuri de maximum 100 de lei, pentru cei care se conformează chiar din prima lună, cât și sancțiuni drastice.

SANDRA ALEXIU, secretar, S.N.M.F. "Mi se pare revoltător sistemul prin care din start suntem considerați infractori. Primul lucru la care se gândesc e să ne aplice sancțiuni. În a treia lună, dacă nu ai băgat rețetele, ți se impută toate. Păi vorbim de zeci de milioane."

MAGDALENA ZALIU, medic de familie "Din cauza condițiilor vremii, pot apărea, la noi, întreruperi ale rețelei de internet și evident că atunci nu vor fi eliberate rețete."

Farmaciștii se plâng și ei de cheltuielile mari și de blocajele dese ale programului informatic.

VOX "Am avut oferte de cititoare de card cu 800 sau 1000 de lei. Oricum, suma e mare, iar contractele cu firmele de soft costă și ele bani mulți. Oricum ar fi, ne așteptăm și la haos."

Rețeta electronică va intra în funcțiune cu handicapul lipsei informațiilor despre medicamente, din cauza faptului că Agenția Medicamentului nu a furnizat încă datele solicitate, într-un format electronic corespunzător.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2