Date companie
 
 
 
 

Dealul Patriarhiei, asaltat de mii de pelerini

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : moaste, patriarhie, enoriasi
 

Mii de credincioși ortodocși, veniți din toate colțurile țării, au îndurat ore-n șir frigul, pe Dealul Patriarhiei, pentru a se închina la moștele sfinților Constantin și Elena, ale Cuviosului Dimitrie cel Nou și ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghin.

AMBIANȚĂ: "Oooo, ce bine că ne filmează!...Ok, ok, ok, ok!"

Pentru a se putea menține ordinea, enoriașii au fost împărțiti în grupuri de aproximativ 30 de persoane. Chiar și așa, aceștia s-au îmbulzit printre garduri pentru a ajunge mai repede la moaște.

VOX: "-De la cât stați? -De la ora 6.00. 18.00, pardon. -Ați venit, așa, cu scaunul de acasă, pregătită? -Ni l-am luat. 3 la leu și unu' degeaba, cum se vinde verdeața. "

VOX:"A meritat așteptarea! Aștept răspuns urgent acum, că așa se spune."

Comercianții și-au făcut și ei simțită prezența pe Dealul Mitropoliei, cu iconițe, cruciulițe sau flori.

VOX: "-Cu cât vinzi astea? -1 leu! -De unde le-ai adus? -De acasă, de departe. (...) Dă la... sunt din județul Giurgiu. -Tocmai de acolo le-ai adus? -Păi am venit cu floricele să-mi iau pâine."

Ceremoniile religioase vor continua până pe data de 30 octombrie, însă cea mai importantă zi este ziua de sâmbătă, când va avea loc o slujbă oficiată de peste 50 de preoți. Pentru că moaștele Sfântului Nectarie au fost aduse tocmai dintr-o insulă elenă, vor veni și preoți din Grecia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2