Date companie
 
 
 
 

Demisiile de la Agenția Medicamentul provoacă îngrijorare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : demisia, agentia, iordache, medicamentul, cotel, apaa, lapadatu
 

Demisiile de la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, motiv de îngrijorare în rândul pacienților din România! Cinci medici și biochimiști, aflați în pozitii tehnice importante în cadrul Agenției, au fost demiși sau au demisionat într-o singura zi. Este vorba de șeful departamentului de evaluare a tehnologiilor medicale, trei oameni importanți de la inspecția farmaceutică, plus șeful departamentului de resurse umane. Lipsa de specialiști care să poate lua decizii poate provoca un blocaj pe piața medicamentelor, fenomen care ar afecta milioane de români, spun reprezentanții Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune. Asociația a trimis o scrisoare deschisă Agenției Națională a Medicamentului, în care solicită explicații cu privire la reorganizarea Agenției și cum va funcționa instituția, pentru a nu afecta pacienții. De asemenea, întreabă ce se va întâmpla cu medicamentele aflate în proces de evaluare, care au primit aviz pozitiv, dar nu au fost incluse în lista medicamentelor gratuite și compensate. Scrisoarea a fost trimisă în 6 decembrie, dar nici până acum nu s-a primit un răspuns din partea Agenției.

ROZALINA LĂPĂDATU, președinte A.P.A.A. “Este șocant și uimitor pentru că de unde cu toții speram să crească numărul de angajați, acum descoperim că sunt din ce în ce mai puțini angajați. Încă nu am primit un răspuns din partea ANMDM sau din partea ministerului sănătății vis-a-vis de o strategie de restructurare, ce se urmărește de fapt? Se restructurează ca să se angajeze alți oameni sau ce o să se întâmple?”

Am încercat să stăm de vorbă cu un reprezentant al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, pentru a afla care, este de fapt situația. De la biroul de presă al instituției ni s-a spus că, deocamdată, nu există niciun punct de vedere privind demisiile angajaților, dar că, în momentul în care va fi formulat, va fi emis un comunicat de presă. În ceea ce privește întârzierea includerii medicamentelor pe lista de medicamente gratuite și compensate, aceasta este cauzată d de numărul redus de evaluatori, a precizat biroul de presă.

ROZALINA LĂPĂDATU, președinte A.P.A.A. “Asta înseamnă că vom fi afectați pe toată linia de medicamente, de la medicamente românești și ieftine la medicamente scumpe. Gândiți-va că și farmaciile și depozitele trebuiesc autorizate periodic și dacă nici acolo nu are cine să autorizeze practic se blochează toată distribuția de medicamente in România.”

Potrivit site-ului g4media.ro, demisiile de la Agenția Națională Medicamentul au legătură cu numirea în funcția de președinte a Adrianei Cotel, propulsată de Darius Vîlcov.

ANA IACUB, reporter "După numire, Adriana Cotel ar fi dispus reducerea drastică a numărului de posturi din instituție, deși la începutul anului PSD anunțase că vrea întărirea Agenției Medicamentul. Ca urmare a reducerii de personal, o parte din atribuțiile Agenției ar urma să treacă la Ministerul Sănătății. O situație ciudată este apariția la Agenția Medicamentul a lui Andrei Iordache, șeful Direcției de Sănătate Publică Olt, un apropiat al aceluiași Darius Vîlcov. Acesta nu are nicio responsabilitate oficială în cadrul Agenției, dar este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din această structură. "« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2