Date companie
 
 
 
 

Deprecierea leului poate favoriza producătorii agricoli autohtoni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : leu, producatori, depreciere, agricoli
 

Deprecierea leului ar putea favoriza producătorii agricoli autohtoni, a căror marfă este din ce în ce mai căutată de marile lanțuri comerciale din România. Din nefericire, însă, pentru buzunarul românilor, supermarketurile depind, în acest moment, de importurile de alimente, iar un euro mai scump se reflectă automat în prețurile de la raft.

DELIA NICA, Asociația Rețelelor Comerciale "Pentru că depindem de importuri, acestea se plătesc în euro. Costurile de combustibil. Sunt anunțate și creșteri pentru energia electrică și se vor regăsi undeva."

Soluția ar fi produsele românești.

DELIA NICA, Asociația Rețelelor Comerciale "Este și dorința clienților noștri. Trebuie să produci o marfă pe care clientul să-și dorească să o ia acasă."

Oreste Mândru este din Galați și a venit la București pentru a negocia cu un hipermarket. Bărbatul reprezintă un grup de cinci agricultori, care produc câteva mii de tone de legume anual, pe o suprafață de 300 de hectare.

ORESTE MÂNDRU, agricultor din Galați "Foarte dificil! Am trecut de la un sistem de vânzare pe piața liberă la un alt sistem de vânzare, care presupune exigențe mai mari. Noi, acum, începem să creștem calitatea produselor, să le ambalăm."

Produsele românești pierd teren în fața celor de import din cauza calității inferioare și a modului deficitar de prezentare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Euro, în creștere semnificativă față de leul românesc ( 21 Februarie 2020 )

  Euro continuă să crească vertiginos. A ajuns la 4 lei și 80 de bani, pentru prima dată în istorie. Banca Națională a României a anunțat astăzi, un curs de referință de 4,8026 lei/euro, în creștere cu 0,4% față de ziua precedentă.

 • Depreciere alarmantă a leului, în raport cu euro ( 19 Noiembrie 2019 )

  Previziuni sumbre pentru sfârșitul anului! Analiștii economici avertizează că moneda euro va continua să se deprecieze în fața leului românesc, iar la finalul acestui an, va ajunge la o valoare uriașă, de 4,8 lei. Potrivit economiștilor...

 • Proiect de lege privind resursele hidrominerale, în dezbatere ( 18 Martie 2019 )

  În pregătire, o lege care ar putea avea ca efect scumpirea apei îmbuteliate! Ministerul Economiei a pus în dezbatere un proiect de lege privind resursele hidrominerale, care prevede ca terenul adiacent surselor de apă...

 • Perspective pentru cursul euro-leu ( 7 Februarie 2019 )

  În luna ianuarie, cursul euro a înregistrat creșteri record în raport cu leul! Moneda europeană a crescut treptat. Potrivit analiștilor economici, devalorizarea leului a fost cauzată de creșterea mare de importuri în luna decembrie, dar și de diferența mare dintre exporturi și importuri pe parcursul anului 2018.

 • Cursul leu/euro, motiv de dispută între PSD și BNR ( 26 Ianuarie 2019 )

  PSD cere Băncii Naționale Române să apere moneda națională! Solicitarea vine după ce cursul de referință stabilit, ieri, a fost de 4,76 de lei pentru un euro, ajungând, astfel, la un nou nivel record. Într-o postare pe pagina de facebook...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2