Date companie
 
 
 
 

Directorii reținuți în cazul deșeurilor abandonate rămân după gratii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : curtea de apel, directori de firme arestati pentru poluare, deseuri periculoase, Petromar, Chitila si Albesti, recurs procurori, Agentia de Mediu
 

Cei trei directori de firme arestați pentru poluare rămân după gratii. Este vorba despre deșeurile periculoase abandonate de firma Petromar, la Chitila și Albești. Curtea de Apel București a hotarat să admită recursul procurorilor și să-i mai țină pe suspecți, în arest, încă 30 de zile. Intre timp, Agenția de Mediu a făcut analize și a stabilit că apa și aerul nu au fost afectate.

OCTAVIAN AMBROZIE - avocat: "În acest moment, în dosar nu existã nicio constatare tehnico-stiintificã care sã confirme cã terenurile ar fi vãtãmãtoare pentru sol."

GINO STEFANACHE - avocat: "S-a încercat tãierea videi de la cap, s-a zis cã dacã arestãm conducerea rezolvãm problema, dar nu. Adevãratii vinovati sunt cei care au manipulat mãrfurile preventive si altii stau dupã gratii."

Unul dintre asociați este fratele șefului Agenției de Mediu Ilfov, Ninel Peia. Acesta susține că fratele său nu a câștigat nimic din afacerea din care s-a retras oficial.

NINEL PEIA - sef Agentia de Mediu Ilfov: "S-au luat probe de apã, sol si s-au fãcut si probe de sol. Nu existã pericol pentru populatie, pot sã bea. De ce nu s-a fãcut? Ba da, a fãcut proprietarul spatiului o analizã. Dar este o autoritate. Nu, nu este autoritate, azi ne-a informat si pe noi."

Peia spune că acest caz l-a inspirat și va cere să fie modificată legislația de mediu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sectia maghiara de la UMF a fost blocata ( 5 Mai 2012 )

  Curtea de Apel Târgu Mures a decis sã suspende punerea în aplicare a Hotãrârii de Guvern prin care se înfiinta o linie de predare în limba maghiarã la Universitatea de Medicinã si farmacie din Tîrgu Mures. Magistratii au admis solicitarea formulatã de conducerea UMF. Premierul desemnat Victor Ponta a sustinut cã la UMF Târgu Mures nu a fost respectatã autonomia universitarã si cã va restabili legalitatea acolo. Ponta a evitat sã precizeze dacã va abroga Hotãrârea de Guvern privind Universitatea de Medicinã si Farmacie.

 • 29 de zile în arest pentru mai mulți vameși și polițiști de frontieră ( 9 Februarie 2011 )

  15 dintre cei 45 de vameși și polițiști de frontieră, ridicati in urma descinderilor de marti si retinuti pentru 24 de ore, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceasta este decizia Curtii de Apel, care vizează 3 ofițeri, 8 agenți și 4 patru lucrători vamali, inclusiv șefi de tură de la Vama Naidăș, acuzati de luare de mită.

 • Tânărul care a vândut pe internet furadanul Mădălinei Manole a fost eliberat ( 16 Noiembrie 2010 )

  Tânărul care a vândut pe internet Furadanul cu care s-a sinucis cântăreața Mădălina Manole a fost eliberat din arest. Curtea de Apel București a revocat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Sorin Urziceanu.

 • George Uta spera ca magistratii Curtii de Apel Ploiesti sa-l puna in libertate ( 10 Septembrie 2010 )

  Tânarul care, saptamâna trecuta, a batut cu bestialitate un politist din Târgoviste vrea în liberatate. George Daniel Uta, zis Danezul, asteapta verdictul magistratilor de la Curtea de Apel Ploiesti, care urmeaza sa se pronunte cu privire la recursul arestarii sale preventive pentru 29 de zile.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2