Date companie
 
 
 
 

Doua paciente infectate cu streptococ, in maternitatea din Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, brasov, maternitatea, femei, paciente, infectate, streptococ
 

O femeie este în comă indusă, la Spitalul Județean Brașov, după ce a fost infectată cu streptococ la maternitatea Brașov. Acolo, ea a nascut pe cale naturala, in urma cu zece zile. O femeie, care a născut în același loc și în aceeași zi, a fost si ea infectata, dar este intr-o stare mai buna decat prima pacienta.

ALEXANDRU BĂLESCU, director, D.S.P. Brașov " Ambele au născut pe cale naturală, au avut o evoluție post-partum favorabilă, s-au extrenat și, în ziua a șasea, au solicitat consult medical și au fost internate în spital."

Amandoua pacientele au fost operate ulterior de peritonită acută. Potrivit medicilor, a doua femeie ar putea fi externată în câteva zile, dar prima este în stare critică, cu semne de septicemie.

ADRIAN ALBOTA, director medical, Spitalul Județean Brașov "Din lichidul recoltat s-a găsit un streptococ. Este în continuare în ATI, în stare gravă.

ALEXANDRU BĂLESCU, director, D.S.P. Brașov "Direcația de Sănătate a trimis compartimentul de epidemiologie pentru a declanșa o anchetă epidemiologică, să vedem dacă există sau nu legătură între cele două cazuri."

ADRIAN ALBOTA, director medical, Spitalul Județean Brașov "Ancheta va concluziona asupra germenilor, căilor, locului, dacă s-a transmis, de unde s-a transmis."

Una dintre femei are 30 de ani și este din Predeal, iar cealaltă are 31 de ani și este din Bran. Ambele au născut copii sănătoși, care nu au avut de suferit de pe urma streptococului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Spitalele private, incluse în lupta cu noul coronavirus ( 12 Martie 2020 )

  Spitalele private vor fi cooptate în lupta împotriva infectării cu COVID-19! Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că sistemul românesc de sănătate poate gestiona cazurile actuale de COVID-19, iar dacă...

 • România, în topul țărilor cu cele mai puține femei integrate pe piața muncii ( 6 Martie 2020 )

  România se află printre țările europene cu cele mai mari discrepanțe în ceea ce privește rata de angajare a femeilor, în comparație cu bărbații. Potrivit datelor Eurostat, la nivelul Uniunii Europene, rata de angajare a femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani a fost cu 12% mai scăzută decât cea a bărbaților din aceeași categorie de vârstă.

 • Prejudecățile persistă ( 5 Martie 2020 )

  Prejudecățile față de femei continuă să fie răspândite pe tot globul. Un raport ONU constată că aproximativ jumătate din populația lumii consideră că bărbații sunt lideri politici mai buni. 

 • Sorina Pintea, de la spital, înapoi în Arestul Central ( 2 Martie 2020 )

  Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a revenit în Arestul Central al Poliției Capitalei, după ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul „Sfânta Maria”din Capitală. Sorina Pintea, care suferă de o boală autoimună, diagnosticată...

 • Cazuri de toxiinfecție alimentară, după o petrecere de botez ( 9 Februarie 2020 )

  De la petrecerea de botez, la spital! 11 persoane, printre care un copil, au făcut toxiinfecție alimentară, după ce au consumat din preparatele servite la un botez organizat într-un local din Feldioara, județul Brașov.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2