Date companie
 
 
 
 

După zece ani în UE

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : aderare, UE
 

Aderarea României la Uniunea Europeană a însemnat o serie de avantaje pentru țara noastră. Dublarea produsului intern brut, creșterea veniturilor populației și accesul la fonduri europene, sunt doar câteva dintre beneficiile de care s-a bucurat România, arată un raport al Institutului European cu tema „România - 10 ani în Uniunea Europeană”.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Bilanțul celor 10 ani este unul pozitiv pentru România. Putem afirma faptul că țara noastră, la nivelul întregii societăți, a resimțit din plin beneficiile care decurg din calitatea de stat membru."

ROXANA DUMITRICĂ, reporter

"La 10 ani de la aderare, România are nevoie în continuare de Uniunea Europeană, cum și Uniunea Europeană are nevoie de România. Afirmația îi aparține președintelui Klaus Iohannis care a subliniat că adoptarea monedei euro este proiectul politic, economic și instituțional ce poate fi transformat în realitate."

GUNTHER OETTINGER, comisar european responsabil pentru buget și resurse umane

"În următorii ani trebuie investite mai multe fonduri în infrastructură, în noile state membre cum este România, de aceea luptam pentru o stabilitate economică a programelor de coeziune, în ceea ce privește bugetul Uniunii, în următorii 10 ani. "

La conferința organizată de Banca Națională, comisarul Gunther Oettinger a adăugat că România are nevoie de aproape două decenii pentru ca Produsul Intern Brut (PIB) să se apropie de media statelor din Uniunea Europeană.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

  România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

 • Inspecția tehnică periodică a mașinilor, în spațiul UE și Republica Moldova ( 8 Iunie 2019 )

  Veste bună pentru șoferi! Potrivit proiectului de lege inițiat de senatorii PSD, Tit-Liviu Brăiloiu și Șerban Nicolae, românii ar putea face inspecția tehnică periodică a mașinilor oriunde în Uniunea Europeană și în Republica Moldova.

 • România și alte cinci state din U.E., afectate de emigrație ( 1 Aprilie 2019 )

  Emigrația, motiv de îngrijorare în sudul și estul Uniunii Europene! Pentru cetățenii din România și alte cinci state din zonă, emigrația este un factor mult mai mare de preocupare decât imigrația, în contextul regresului demografic...

 • Publicațiile străine au prezentat situația conflictuală dintre România și UE ( 31 Decembrie 2018 )

  Noul an aduce, pe plan politic, pentru România, preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, pentru următoarele șase luni. În această perioadă, țara noastră va fi vizitată de numeroase personalități reprezentative pentru Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia.

 • Klaus Iohannis, atac dur la adresa ”Guvernului Dăncilă/Dragnea” ( 12 Noiembrie 2018 )

  Statul român nu este pregătit pentru a prelua președinția Consiliului UE! Cel puțin așa a declarat președintele Klaus Iohannis, astăzi, în timpul reuniunii Asociației Municipiilor din România. Iohannis a admis că, anterior, răspunzând...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2