Date companie
 
 
 
 

Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : adn, UE, proiect politic
 

Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

CĂTĂLIN IVAN, coordonator național politic ADN

"După zece ani de activitate în Parlamentul European, vă pot spune că orice stat membru își urmărește propriul interes. La Bruxelles este o dezbatere continuă și o negociere permanentă. Singurul stat care lipsește din negocieri e România. Este inadmisibil după atâția ani de când suntem membri ai UE să nu realizezi de ce ești acolo ca țară, cum poți fiind acolo cu ei, să obții mai mult pentru ai tăi. Noi credem că putem obține mai mult de la Uniunea Europeană, deocamdată România mai mult pierde decât câștigă."

Cât despre marea familie europeană...

ION RĂDUCANU, coordonator național organizatoric ADN

"Această țară nu poate fi desființată, nu poate ajunge o regiune. Se vinde această țară, iar noi trebuie să stăm în genunchi și să ascultăm recomandări de la familia noastră, familia UE. Eu nu știu dacă într-o familie trebuie să stau în genunchi și tata să-mi spună mie că trebuie să stau în genunchi. Nu, stăm la masă toți."

Cătălin Ivan a identificat și câteva dintre principalele probleme ale societății românești.

CĂTĂLIN IVAN, coordonator național politic ADN

"Probleme sunt și de ordin economic, lipsa locurilor de muncă, sau locuri de muncă prost plătite, situații în care capitalul autohton se sufocă. Doar cârpind, doar reparând pe ici pe colo ceea ce au stricat alții, nu e suficient, România are nevoie de un proiect total nou."

Nu au lipsit nici săgețile pentru adversari.

CĂTĂLIN IVAN, coordonator național politic ADN

"Ambiția noastră este să ajungem la foarte mulți și deloc simpatici pentru cei care nu iubesc această țară și nu respectă România."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cătălin Ivan: Bogdan Stanoevici a pierdut lupta cu sistemul medical românesc ( 15 Ianuarie 2021 )

  Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.

 • Cătălin Ivan denunță dubla măsură în politică ( 28 Octombrie 2020 )

  12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

  O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2