Date companie
 
 
 
 

Echipa Steaua ar putea suporta consecințe, după condamnarea lui Gigi Becali în dosarul "Valiza"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fotbal, steaua, becali, echipa, condamnare, FRF, UEFA, liga, retrogradare, profesionista
 

Condamnarea lui Gigi Becali în Dosarul "Valiza" atrage ca un magnet necazurile și asupra echipei finanțate de latifundiarul din Pipera. Steaua riscă să fie exclusă din Europa și să fie retrogradată pe plan intern. Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal spun că Steaua a fost deja sancționată după meciul cu probleme de la Cluj-Napoca, de acum cinci ani, așa că nu se poate pune problema retrogradării în cea de-a doua divizie.

prin telefon: CĂTĂLIN CIUBOTĂ, avocat, L.P.F. "În 2008, dupã sãvârșirea acelor fapte, a fost sesizatã Comisia de Disciplinã și s-au pronunțat niște hotãrâri, printre care și o hotãrâre definitivã irevocabilã. La Curtea de Arbitraj, Steaua, oficialii au fost sancționați pentru tentativã de manipulare a rezultatului unui joc. Sub aspect disciplinar, în plan intern, lucrurile sunt clare. Steaua sancționatã, se aplicã regulamentul din 2007-2008, nu poate fi vorba de retrogradare!"

Selecționerul naționalei, Victor Pițurcă și fostul șef al clubului din Ghencea, Viorel Păunescu, nu cred că formația antrenată de Laurențiu Reghecampf va avea de suferit.

VICTOR PIȚURCĂ, antrenor, echipa națională de fotbal "Eu nu cred cã Steaua va fi exclusã. Iar dacã va fi exclusã din cupe, va juca în campionat fãrã niciun fel de probleme."

VIOREL PĂUNESCU, fost președinte, Steaua București "Cu Steaua cred cã nu se va întâmpla nimic. E bine organizatã, are o conducere administrativã foarte bunã, conducere tehnica bunã, fiecare știu ce au de fãcut, din punct de vedere financiar, acoperã datoria fațã de jucãtori. Pãcat cã a fost implicatã echipa în asemenea eveniment. Dupã mine, mãsuri în țarã nu se vor lua, pentru cã nu prevede regulamentul nostru și echipa rãmâne în campionat!"

Antrenorul de la Sevilla, Emeric Ienei, nu este, însă, la fel de optimist.

prin telefon: EMERIC IENEI, fost antrenor, Steaua București "Sigur că este o loviturã extrem de gravã pentru Steaua, cã poate sã fie retrogradatã chiar din divizia A, din liga I. F.R.F. conduce cluburile de la noi din țarã, dar UEFA conduce FRF sau este repsonsabil de ce face F.R.F.. Și, din moment ce echipa este scoasã din aceastã competiție, Cupa Campionilor, atunci cred eu cã duce dupã ea și scoaterea din liga naționalã!"

In anii trecuți, U.E.F.A. a sancționat drastic echipe acuzate de corupție. Astfel, forul european a exclus din Liga Campionilor formații precum Fenerbahce Istanbul, Olympique Marseille sau Juventus Torino. Toate aceste cazuri au fost, însă, mult mai grave decât cel al Stelei, din cauză că au presupus trucări de meciuri și mituirea arbitrilor. La începutul săptămânii viitoare, echipa Steaua va afla verdictul de la U.E.F.A.. O sentință nefavorabilă ar însemna un buget mult mai mic pentru club, ratarea campaniei de achiziții pentru următorul campionat, dar și o posibilă interdicție de a mai efectua transferuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2