Date companie
 
 
 
 

Fântână unică în formă de piramidă, în Grădina Botanică din Bucov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : gradina, viitor, fantana, bucov, piramida, botanica
 

Fântână arteziană unică în România! Construcția fântânii din Grădina Botanică de la Bucov, care a durat patru luni, a fost făcută din banii Consiliului Județean și a costat nu mai puțin de 45.000 de euro. Forma sa de piramidă o face deosebită, fiind singurul obiectiv de acest fel din țară. Fântâna impresionantă are șapte metri înalțime și este făcută din oțel inoxidabil. Reprezentanții Muzeului de Științele Naturii Prahova, de care aparține Grădina Botanică de la Bucov, spun că fântâna arteziană a fost amenajată sub forma unei piramide întrucât este „o grădină a viitorului”.

MIHAI PÂRVU, inginer, Gradina Botanică Bucov "Proiectul este deosebit ca și design, nu știu dacă mai există asemenea proiect. Este un volum foarte mare de apă ceea ce a implicat un grup de pompa motor deosebit de puternic, are 36 de kilowati."

În scurt timp, în Grădina Botanică vor fi montate și proiectoare și vor începe lucrările pentru construirea unei sere. Urmează, apoi, ridicarea clădirii centrale, tot în formă de piramidă și un amfiteatru.

VOX "Și clădirea centrală va fi tot în formă de piramida. De sticlă și piramidă. E drept, costă. Și ea a costat în jur de două miliarde de lei vechi, a costat aceasta fânână. Am dat-o în folosință pentru ca oamenii să înțeleagă că o gradină botanică se formeaza în timp, că ea este o carte, ne învață, ne qarata că ce vedeți dumneavoastră aici sunt viețuitoare, că ele au nevoi speciale."

Grădina Botanică de la Bucov a fost deschisă acum doi ani și se întinde pe o suprafață de 15 hectare. Anul trecut, aici au fost înregistrați peste 5.000 de vizitatori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2