Date companie
 
 
 
 

Festival de teatru în limba spaniolă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : teatru, licee, spaniola
 

Festival de Teatru în limba spaniolă, vineri și sâmbătă, în capitală. La cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă, găzduită de Palatul Național al Copiilor, participă zece grupuri de teatru din București, Cluj-Napoca, Brașov sau Oradea.

Ambianta 


Cristina:  "Aceasta experienta cu teatrul este una inedita."

Cristi: "Vorbim despre Libro de Buen Amor, o carte istorică, spaniolă, iar noi o satirizăm, sunt părți amuzante".

LLUIS ALEMANY GINER, profesor de limba spaniolă: "Au venit din toată țara iar în luna aprilie va fi un mare festival internațional, cu trupe din Polonia, Republica Cehă, acum suntem doar din România."

LARA TORREGO, profesor de limba spaniolă: "Eu vin din Cluj și elevilor le place foarte mult spaniola și e foarte interesant pentru ei să aibă profesori spanioli."

Obiectivul evenimentului este prezentarea grupurilor de teatru din unitățile de învățământ în care se studiază Bacalaureatul Spaniol.

VICENTE LOPEZ BREA, atașatul pentru învățământ al Ambasadei Spaniei în România: "Cu ajutorul ambasadei, al corpului profesoral și al elevilor, acest festival poate ajunge la un nivel de excelență ridicat.  Grupurile românești în festivalurile internaționale au un nivel al limbii și o calitate a reprezentațiilor extraordinare."

RAMIRO FERNANDEZ BACHILLER, ambasadorul Spaniei la București: "Eu cred că este o zi de sărbătoare pentru noi, spaniolii, pentru elevii și profesorii din secțiile bilingve din zece licee din România și unul din Republica Moldova și este o ocazie pentru a împărtăși limba și cultura spaniolă."

Cei care se vor clasa pe primele două locuri la acest sfârșit de săptămână vor reprezenta România în cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Școlar în limba spaniolă, ce va avea loc la București în perioada 22-28 aprilie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Târg virtual educațional, pentru elevii din București ( 8 Iunie 2020 )

  Cel mai mare târg virtual educațional a început, astăzi, pentru toți elevii bucureșteni! Platforma, care poate fi accesată pe site-ul toe.hubproedus.ro, le prezintă elevilor de gimnaziu ofertele educaționale ale liceelor.

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 • Premiera spectacolului ”D'ale carnavalului”, la Teatrul Masca ( 8 Noiembrie 2019 )

  ”D`ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Masca! Aseara a avut loc marea premieră a mult așteptatului spectacol regziat de Mihai Mălaimare. Carnavalul care este inspirat după operele lui Ion Luca Caragiale...

 • Musicalul "Parcul de Distracții", un real succes ( 28 Octombrie 2019 )

  Musical de excepție, pentru cei mici! "Parcul de distracții" este un spectacol 100% românesc, interpretat de micuții actori ai Teatrului Muzical de Copii București. Cei mici nu au fost, însă singuri pe scenă, ci au avut parte de compania unor actori consacrați precum Anca Țurcașiu, Daniel Burcea sau Maria Baciu, și de cea a artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2