Date companie
 
 
 
 

Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : teatru, spaniola
 

A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

LLUIS ALEMANY GINER, profesor, C.N. Unirea, Brașov

„Ajută foarte, foarte mult teatrul pentru că e o parte activă a limbii. Nu te așezi doar într-o clasă și înveți gramatică, ceea ce e mai arid. E mai activ, mai dinamic, copiilor le place într-adevăr.”

JAVIER FERNANDEZ DE LA VEGA MEDINA, profesor, „Miguel de Cervantes”, București

„Clubul de teatru presupune mai multe sarcini. Actorii lucrează după scenariu, apoi avem partea tehnică, design, vestimentație, machiaj, avem copii care se ocupă de sunet.”

EDUARD BISZOK, elev, C.N. Unirea, Brașov

"Emoții nu am avut, am jucat o comedie din 1500 care de fapt a fost lansată în Belgia din cauza Inchiziției."

ALIN IACȘA, elev, C.N. Unirea, Brașov

"Am jucat într-o piesă despre un tânăr care are o poziție foarte interesantă care te face să te gândești la multe chestii după. Nouă ne-a placut foarte mult cum a ieșit adică mai ales munca pe care am depus-o înainte, adică nu e despre ce se întâmplă acolo pe scenă, cât toate săptămânile de dinainte și a fost într-adevăr o variantă superbă și cu siguranță o să vreau să o repet."

"Mi s-a părut foarte interesant, adică în general, studiind spaniola la școală, auzind-o și acțiunile legate de asta te ajută. (...) Îți dorești și tu să joci într-o piesă de teatru? Sincer, adică da , mi-ar plăcea și planul meu de facultate este să dau la actorie, regie, pe partea asta. "

La finalul competiției, cei mai talentați participanți vor fi premiați cu o excursie la mare. Dar marele câștig este comunicarea. Pentru că teatrul înseamnă:

LLUIS ALEMANY GINER, profesor, C.N. Unirea, Brașov

„... participare, fraternitate, camaraderie, dinamizează învățarea limbii.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Premiera spectacolului ”D'ale carnavalului”, la Teatrul Masca ( 8 Noiembrie 2019 )

  ”D`ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Masca! Aseara a avut loc marea premieră a mult așteptatului spectacol regziat de Mihai Mălaimare. Carnavalul care este inspirat după operele lui Ion Luca Caragiale...

 • Musicalul "Parcul de Distracții", un real succes ( 28 Octombrie 2019 )

  Musical de excepție, pentru cei mici! "Parcul de distracții" este un spectacol 100% românesc, interpretat de micuții actori ai Teatrului Muzical de Copii București. Cei mici nu au fost, însă singuri pe scenă, ci au avut parte de compania unor actori consacrați precum Anca Țurcașiu, Daniel Burcea sau Maria Baciu, și de cea a artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

 • Un nou experiment al Laboratorul de Teatru DENS, la București ( 3 Iulie 2019 )

  Începe cel mai ambitios eveniment teatral al anului! Laboratorul de Teatru DENS oferă din nou cadrul ideal pentru ieșirea din rutină și pentru experiment. Laboratorul, inițiat în 2016, sub coordonarea lui Oleg Loevski, critic...

 • Talentații elevi de la Școala nr. 59 din București, la Sala Dalles ( 11 Iunie 2019 )

  Regal teatral pregătit de elevii Școlii Gimnaziale 59 "Dimitrie Sturdza" din Sectorul 6 al Capitalei, dar și demonstrații de gimnastică și spectacol de dansuri maghiare și rusești. Totul în onoarea olimpicilor școlii din Sectorul 6 al Capitalei...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2