Date companie
 
 
 
 

Festivalul Tuicii de Coșești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, festivalul, tuicii, cosesti
 

Zeci de producători de țuică și-au prezentat marfa la festivalul din localitatea argeșeană Coșești. Un litru din băutura care are o tradiție mai veche de un secol s-a vândut cu 10 pânã la 12 lei.

AMBIANȚĂ "E extraordinar de bunã, foarte bunã!"

Localnicii spun cã, în ciuda crizei, țuica argeșeanã de Coșești are mare cãutare, atât în tarã, cât si în strãinãtate.

VOX "Nu e secret deosebit. E fãcut cu dragoste si cu multã voie bunã! -La cazan? -La cazan. -Cum trebuie sã fie focul? -Potrivit, nici prea prea..."

VOX "-Câti ani are tuica? -Cinci ani. Un fel de coniac, pansament gastric, dimineata s-o bei!"

In aceast an, 50 de producãtori si-au prezentat licorile, dar si butoaiele in care se tine țuica. Autoritățile locale si judetene încearcă sã înregistreze țuica de Coșești ca brand, mizând în special pe faptul cã este suta la suta naturalã.

ELISAVETA TUDOSE, primar, com. Coșești, jud. Arges "Noi am fãcut toate demersurile si vrem neapãrat sã o înscriem, pentru cã dupã zece editii, nu s-a pierdut, ba dimpotrivã, tuica de Cosesti a luat o amploare extraordinarã."

FLORIN TECĂU, vicepreședinte, Consiliul Judetean Argeș "Prunii au o anumitã caracteristicã aici, sunt douã tipuri de pruni, prunele de varã care se coc mai repede si prunele de toamnã, niste prune mici care contin foarte mult zahãr. Prunele de varã dau o tuicã mai dulce, prunele de toamnã dau o tuicã mai asprã."

Pe lângã bãuturã, localnicii au mai adus la festival brânzã, unelte, ceramicã si costume populare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2