Date companie
 
 
 
 

Focar de hepatita A într-o comună din județul Bacău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, focar, hepatita, itesti
 

Alertă medicală, în comuna Itești, județul Bacău! Mai mulți elevi din localitate suferă de așa-zisa boală a mâinilor murdare, provocată de virusul hepatitei A. Cu toate că Direcția de Sănătate Publică avertizează că este vorba despre un focar de hepatită, primarul susține că sunt doar cazuri izolate.

ANA DANCĂU, epidemiolog, D.S.P. Bacău "Focarul de hepatită acută virală tip A, de la Itești, este un focar de comunitate. Până în prezent, sunt 10 cazuri. Dintre aceste 10 cazuri, 9 sunt confirmate."

CĂLIN NOROCEL CIUBOTARU, primar, com. Itești "Nu-l considerăm focar de infecție. Sunt două surori, doi vecini, care probabil se joacă împreună și, la fel, încă două fetițe care locuiesc în aceeași curte. D.S.P. nu a considerat că este focar. Copiii internați au fost imunizați, monitorizați."

Cum medicul de familie din Itești se află în sat doar două zile pe saptămână, localnicii care prezintă simptomele specifice bolii ajung direct la urgențe.

VOX "- Dacă vi se face rău în restul zilelor, ce faceți? - Sunăm salvarea, ne ducem la spital, ce să facem, stăm așa!? Dacă avem nevoie de trimitere, trebuie să stăm până luni sau joi."

Directorul școlii din localitate a luat în serios situația consemnată de autoritățile sanitare, privind focarul de hepatită.

GHEORGHIU POPA, director, Școala Generală Itești "Am dezinfectat sălile de clasă. Se face curățenie în fiecare zi."

Comuna Itești are o populație de aproximativ 1.700 de locuitori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2