Date companie
 
 
 
 

Focar de infecție la o ferma de vaci din Constanța

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ferma, infectie
 

Focar de infecție la o fermă de vaci, de la marginea orașului Constanța! Animalele erau ținute în condiții greu de imaginat, înconjurate de gunoaie, flămânde și îngropate în noroi. Mai mult, ferma se află lângă un adăpost pentru maidanezi.

AMBIANȚĂ (Un vecin arată cu ce sunt hrănite): "Uitați-vă în ce hal tratează, ce hrană dă la animale."

Totul a fost descoperit la o inspecție a reprezentanților de la Protecția Animalelor, care au fost alertați de un vecin.

VOX, vecin: "Uitați-vă la vițelul ăla cum arată, sunt priponite într-un spațiu foarte mic, apă nici vorbă."

Vecinii mai spun că proprietarul vinde laptele de la aceste vaci în condiții improprii.

AMBIANTĂ, bărbat: "Toată vara a muls și a vândut laptele pe marginea drumului. Ați văzut dumneavoastră? (...) Cum n-am văzut, dacă stau aici."

Direcția Sanitar-Veterinară s-a autosesizat în acets caz.

CORINA IVANCIU, purtător de cuvânt, D.S.V.: "În primul rând se va verifica dacă sunt animalele dumnealui, dacă sunt înregistrate la medicul veterinar de asistență, dacă au hrană, apă, și, în funcție de conformitățile găsite, se vor lua măsurile care se impun."

Proprietarul vacilor riscă o amendă de 40 de mii de lei. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că cei care consumă lapte cumpărat de la colțul străzii se pot îmbolnăvi grav, pentru că nu sunt respectate normele de igienă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ne-a părăsit Bogdan Stanoevici ( 12 Ianuarie 2021 )

  Bogdan Stanoevici nu mai este printre noi. Actorul și omul politic Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, a decedat în această dimineață.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Demersuri în sprijinul muncitorilor români din Germania ( 20 Mai 2020 )

  Autoritatile de la București fac demersuri pentru aducerea în țară a lucrătorilor români care muncesc în agricultură, în Germania, și care susțin că nu au fost plătiți. Românii au protestat în fața Consulatului țării noastre la Bonn...

 • Gripă aviară, la o fermă de păsări din județul Maramureș ( 15 Ianuarie 2020 )

  Gripa aviară a revenit în România! Virusul a fost depistat la o fermă de găini din județul Maramureș. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a transmis...

 • Copilul dispărut din Pecineaga, găsit mort într-un bazin de dejecții ( 8 Noiembrie 2019 )

  Copilul de opt ani din localitatea Pecineaga, județul Constanța, dispărut la sfârșitul săptămânii trecute, a fost găsit în această dimineața într-un bazin de colectare al unor ferme de porci situată la 2 km de casa lui.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2