Date companie
 
 
 
 

Focar de rabie, în județul Argeș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, carantina, focar, rabie, vulpi, turbate
 

Doi oameni au fost mușcați de vulpi turbate, în județul Argeș. Cele două vulpi au atacat pe neașteptate, iar victimele au nevoie, acum, de tratament împotriva turbării. Primul atac a avut loc în comuna Izvoru. La câteva zile, o femeie a fost mușcată de mână de o altă vulpe turbată.

GEORGICĂ MORARU, victimă "- M-a atacat de picior prima dată, după aia m-am apărat cu bicicleta. În sfârșit, m-a dat jos, s-a repezit la mână. A venit cineva și i-a dat în cap cu un ciomag și a omorât-o. – Era agitată? – Foarte agitată."

Localnicii nu își mai duc animalele la pașune, de teama vulpilor. Autoritățile sanitare au declarat carantină în zonă și au început vaccinarea animalelor din curțile oamenilor.

VOX "Se sperie oamenii, normal. Să te pomenești așa, mergând pe drum, să se repeadă în tine! Astea care sunt, să le împuște! Se mai duc copii, se mai duc... "

VOX "- Aveți animale, vi le-au vaccinat? – Da, pe toate! - Le mai duceți la câmp, lângă pădure? - Cum să le mai ducem lângă pădure, dacă sunt vulpi?"

După ce analizele de laborator au confirmat existența rabiei, autoritățile au declarat carantină în zonă și au început vaccinarea animalelor din curțile oamenilor.

CONSTANTIN GAUREANU, medic veterinar "Am luat imediat măsurile, care au constat în stabilirea zonei de protecție, inițial de la trei kilometri în jurul focarului, a zonei de supraveghere. Împușcarea vulpilor, care manifestă semne de boală."

Victimele vulpilor turbate vor urma toate etapele tratamentului specific, pentru a elimina orice posibilitate de îmbolnăvire.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2