Greva controlorilor de trafic aerian de la ROMATSA, declarată legală! Decizia magistraților Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile. Avocatul Romatsa, care a contestat în instanță greva declanșată de Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România, a susținut, marți, la Tribunalul București că semnăturile strânse de sindicatul companiei în vederea declanșării grevei nu mai sunt valabile deoarece au fost adunate în noiembrie anul trecut. La rândul său, avocatul sindicatului din Romatsa a arătat că angajații au parcurs toate etapele prevăzute de lege. Greva controlorilor de trafic aerian, declanșată în această dimineață, la ora 9.00, a fost suspendată tot astăzi, la prânz, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns la o înțelegere cu președintele sindicatului din Romatsa, Gabriel Tudorache privind suspendarea protestului și încheierea unei convenții. În 12 mai, controlorii de trafic aerian au declanșat o grevă de avertisment de două ore și au anunțat că vor continua negocierile pentru a găsi soluții la cele aproximativ 50 de solicitări și a încheia contractul colectiv de muncă, astfel încât să nu se ajungă la grevă generală, care ar perturba pe termen nelimitat traficul aerian. În lipsa unui acord, sindicatul care reprezintă interesele angajaților Romatsa a anunțat că în 30 mai, începând cu ora 9.00, va declanșa greva generală pe termen nelimitat. După greva de avertisment, sindicaliștii spuneau că, încă din august 2016, au trimis nenumărate memorii, inclusiv către Președinție, pentru a semnala problemele din sistem, cauzate de managementul defectuos, însă de atunci și până când au anunțat că întrerup lucrul, "autoritățile au fost surde". Deocamdată, greva controlorilor de trafic aerian rămâne suspendată, în vederea încheierii convenției între patronatul ROMATSA, Ministerul Transporturilor și sindicate.
Dosar amplu de trafic de minori, pornografie infantilă și viol, instrumentat de procurorii DIICOT și polițiști Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Caraș–Severin. Anchetatorii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane...
Scandalul în care au fost implicați suporterii echipelor Universitatea Cluj și CFR Cluj, la finalul meciului jucat luni, la Cluj-Napoca, în care doi tineri de 19 ani au fost agresați, accentuează tensiunile din societatea românească.
România a împlinit un an în Schengen aerian și maritim și trei luni de acces complet în zona de liberă circulație. Pe 31 martie 2024, România intra în Air Schengen, ceea ce a însemnat ridicarea parțială a controalelor la frontieră.
Traficul rutier a fost îngreunat vineri-seară, pe Valea Oltului, pe raza localității Brezoi, din cauza căderilor de pietre de pe versant și a unui arbore care s-a prăbușit pe carosabil. Bucățile de stâncă și copacul au ajuns pe șosea în urma...
Acțiune împotriva traficului de persoane și a faptelor de proxenetism! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 19 ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019