Date companie
 
 
 
 

Guvernul a hotarat : impozitele de drepturi de autor vor fi achitate de angajatori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozite, drepturi de autor, platite de angajatori, angajatori
 

Impozitele pentru contractele de drepturi de autor vor fi platite de angajatori. Si asta dupa ce Guvernul a modificat actul normativ care prevedea ca salriatii sa-si achite individual cotizatiile. Masura va intra în vigoare din 13 septembrie.

IOAN BOTIS, ministrul Muncii : "Modificarea ordonantei 58, lucrul cel mai important corectat, care va functiona de luni, e cel de stopajul la sursa. Dupa publicarea ordonantei, cel care este platitorul de venit va depune declaratia si va face plata lunara. În consecinta, eliminam problemele create de depunerea de catre fiecare beneficiar a declaratiei si a platii.''

La începutul sedintei de la Palatul Victoria, prima în noua formula de dupa remaniere, seful Executivului si-a exprimat dezacordul cu dublarea CAS-ului pentru DDA-uri.

EMIL BOC, premierul României : "Toate politicile pe care le vom promova se stabilesc la aceasta masa. Nu acceptam vreo dezbatere publica asupra unor teme care nu se discuta la aceasta masa. Dând ca exemplu ultimul act de modificare fiscala, fara sa fi fost discutat în Guvern. Nimeni nu are voie sa trimita un proiect, fara ca el sa fie dezbatut în Guvern."

Tot miercuri, Cseke Attila a anuntat ca 18 milioane de români vor beneficia, din ianuarie 2011, de carduri nationale de sanatate.

CSEKE ATTILA, ministrul Sanatatii : "Avantajele cardului national de sanatate sunt reducerea birocratiei, cresterea calitatii actului medical si identificarea rapida a nivelului de acoperire a platilor la Casa nationala de sanatate. Cardul va contine date de indentificare a persoanelor, CNP, dovada contributiilor de plata a sanatatii la zi, numarul de solicitari medicale si diagnosticele medicale.''

La rândul sau, ministrul Finantelor a declarat ca a platit mai mult de jumatate din totalul datoriilor statului catre companiile care furnizeaza medicamente spitalelor.

GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul de Finante : "Astazi am aprobat semnarea scrisorii de intentie cu FMI. Doua conditii: plata arieratelor de 1,9 miliarde si legea pensiilor. Avem banii si am platit un miliard."

In sedinta cabinetului Boc s-a aprobat alocarea a 8 milioane de lei pentru îndiguirea malului stâng al Siretului, din zona bacauana Saucesti, afectata de inundatii. Guvernul a mai alocat 7 milioane de lei si pentru înaltarea digului din localitatea galateana Sendreni, plus înca 47 de milioane, suma necesara finalizarii unor lucrari cu rol de aparare împotriva inundatiilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zeci de oameni au preferat să meargă la ghișeu, pentru plata taxelor ( 15 Februarie 2021 )

  Zeci de bucureșteni s-au așezat la coadă dis-de-dimineață la ghișeele administrațiilor fiscale ca să își plătească dările către stat. Deși pot plăti și online, dar și în magazine și benzinării, câteva zeci de persoane au venit la direcțiile de taxe și impozite chiar cu o oră și jumătate înainte de începerea programului.

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Facilități fiscale, în legea privind gospodăria țărănească promulgată ( 23 Noiembrie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care gospodăria țărănească va fi scutită de impozit pe terenuri și clădiri. Acest lucru este posibil cu condiția ca respectiva gospodărie să fie înscrisă într-o cooperativă...

 • Protestul taximetriștilor ( 13 Februarie 2019 )

  Protest de amploare al taximetriștilor, în Capitală! Sute de șoferi și-au adus taxiurile în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Ei au acuzat ilegalitățile practicate de platformele online de transport și au solicitat modificarea legii taximetriei.

 • Piața muncii, în derivă ( 19 Octombrie 2018 )

  Mii de locuri de muncă vacante, puțini interesați! 155 de agenți economici au oferit 7.700 de joburi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, desfășurată în Capitală. Puțini au fost însă cei care au venit să își caute de lucru.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2