Date companie
 
 
 
 

Guvernul elimina impozitul minim

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : emil boc, impozitul minim
 

Guvernul a decis eliminarea impozitului minim începând cu data de 1 octombrie. Este anuntul facut de premierul Emil Boc la finalul sedintei Executivului de miercuri. La sfârsitul acestei luni expira termenul dat de seful Guvernului pâna la care impozitul trebuia înlocuit cu unul forfetar, insa masura a fost amanata.

Premierul a precizat ca, de vineri, agentii economici vor plati impozit pe profit dupa regula generala. Impozitul minim a fost introdus în mai 2009, când în fruntea Ministerului Finantelor Publice se afla Gheorghe Pogea. Impozitul era cuprins între 2.200 lei, daca firmele au venituri totale de pâna la 52 de mii de lei si 43 de mii de lei pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Societatile care înregistrau profit plateau impozit de 16 la suta, însa nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri în care se încadreaza. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, peste 133 de mii de firme si-au suspendat activitatea în cursul anului trecut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Emil Boc a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale ( 22 August 2013 )

  Fostul premier Emil Boc nu vrea la Cotroceni! Întrebat de jurnaliști dacă va intra anul viitor în cursa pentru președinție, actualul primar al municipiului Cluj-Napoca a declarat că nu-și dorește să candideze la funcția de șef al statului și că preferă, în schimb, să fie un lider ceva mai mic...

 • Primarul Clujului, Emil Boc, a alergat alături de sportivii cu dizabilități ( 2 Iunie 2013 )

  Animat de pasiunea pentru sport, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a alergat, în acest week-end, trei kilometri, alături de sportivii cu dizabilități intelectuale înscriși în cursa "Flacăra Speranței". Edilul a purtat torța, împreună cu un copil, din fața primăriei, până la Sala Sporturilor, acolo unde au început Jocurilor Naționale Special Olympics. La eveniment au mai luat parte aproape 40 de persoane, printre care polițiști și jandarmi.

 • Primarul Clujului o susține pe Elena Udrea în cursa pentru președinția PDL-ului ( 27 Februarie 2013 )

  Monica Macovei ar fi mai bună ca președinte al României decât ca șef al Partidului Democrat Liberal! Este opinia primarului Clujului, Emil Boc. Fostul premier și lider al PDL crede că Elena Udrea este varianta perfectă pentru șefia principalului partid de opoziție.

 • Tramvaie de lux, pe străzile municipiului Cluj-Napoca ( 7 Octombrie 2012 )

  Locuitorii municipiului Cluj-Napoca au la dispoziție, din acest week-end, un al patrulea tramvai de ultimă generație, produs în Polonia. Prima cursă pe care vehiculul a făcut-o prin Cluj l-a avut la manșă chiar pe primarul Emil Boc. Tramvaiul a costat 1,5 milioane de euro și le oferă călătorilor tot confortul, inclusiv conexiune gratuită la internet.

 • Emil Boc, la festivalul care promoveazã economia germanã ( 6 Octombrie 2012 )

  Emil Boc da cep.... la butoiul cu bere. Primarul a participat la festivalul care promoveazã economia germanã, în centrul Clujului. Dupã câteva lovituri de ciocan bine plasate, Emil Boc a reusit sã-si toarne o halbã de bere blondã adusã direct din Germania.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2