Date companie
 
 
 
 

Ialomițianu: Nu există posibilitatea reducerii TVA și a cotei unice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : contributii sociale, angajatori, taxe, cota unica
 

Reducerea taxei pe valoarea adăugată este doar un zvon, susține ministrul de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, care nu crede nici în posibilitatea diminuării cotei unice. În schimb, guvernantul spune că este posibilă o scădere a contribuțiilor sociale.

Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor: "Luam în serios reducerea contributiilor sociale pentru angajator. (...) Asigurãm stabilitatea pentru cota unicã. Nu o modificãm. (...) Sunt voci care spun cã trebuie redus TVA-ul. Guvernul nu e în mãsurã sã reducã TVA-ul. Ne asigurã cea mai mare parte din finanþarea cheltuielilor publice. Anul trecut am realizat un surplus de cinci miliarde de lei."

O decizie cu privire la reducerea CAS ar putea fi luată la finele lunii aprilie, cu ocazia venirii în România a misiunii FMI.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Platformă digitală, pentru interacțiunea dintre bucureșteni și administrația publică ( 12 August 2020 )

  Se pare că pandemia de COVID-19 are și efecte bune, în sensul că pune în mișcare administrația publică, pe calea digitalizării. Astfel, Primăria Generală a Municipiului București a lansat platforma www.pmb.ro, prin...

 • Cozi pentru plata taxelor ( 19 Mai 2020 )

  La câteva zile după ridicarea stării de urgență, românii dau năvală să-și plătească dările către stat. În Capitală, zeci de persoane bucureșteni s-au așezat la coadă, la primele ore ale dimineții, în fața Direcției de taxe și impozite a Sectorului 6. 

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Atenționare de călătorie pentru Ungaria ( 10 August 2019 )

  Avertizare de călătorie in Ungaria! Cetățenii români care doresc să călătorească în țara vecină sau o tranzitează sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe că sistemul pentru plata taxelor rutiere din Ungaria nu va fi disponibil, începând...

 • Protestul taximetriștilor ( 13 Februarie 2019 )

  Protest de amploare al taximetriștilor, în Capitală! Sute de șoferi și-au adus taxiurile în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Ei au acuzat ilegalitățile practicate de platformele online de transport și au solicitat modificarea legii taximetriei.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2