Date companie
 
 
 
 

Ialomițianu: Nu există posibilitatea reducerii TVA și a cotei unice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : contributii sociale, angajatori, taxe, cota unica
 

Reducerea taxei pe valoarea adăugată este doar un zvon, susține ministrul de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, care nu crede nici în posibilitatea diminuării cotei unice. În schimb, guvernantul spune că este posibilă o scădere a contribuțiilor sociale.

Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor: "Luam în serios reducerea contributiilor sociale pentru angajator. (...) Asigurãm stabilitatea pentru cota unicã. Nu o modificãm. (...) Sunt voci care spun cã trebuie redus TVA-ul. Guvernul nu e în mãsurã sã reducã TVA-ul. Ne asigurã cea mai mare parte din finanþarea cheltuielilor publice. Anul trecut am realizat un surplus de cinci miliarde de lei."

O decizie cu privire la reducerea CAS ar putea fi luată la finele lunii aprilie, cu ocazia venirii în România a misiunii FMI.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Atenționare de călătorie pentru Ungaria ( 10 August 2019 )

  Avertizare de călătorie in Ungaria! Cetățenii români care doresc să călătorească în țara vecină sau o tranzitează sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe că sistemul pentru plata taxelor rutiere din Ungaria nu va fi disponibil, începând...

 • Protestul taximetriștilor ( 13 Februarie 2019 )

  Protest de amploare al taximetriștilor, în Capitală! Sute de șoferi și-au adus taxiurile în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Ei au acuzat ilegalitățile practicate de platformele online de transport și au solicitat modificarea legii taximetriei.

 • Dobânzile depozitelor la bănci vor scădea, potrivit guvernatorului BNR ( 12 Februarie 2019 )

  Guvernatorul BNR, dezvăluiri importante în cadrul audierii de la Comisia Economică a Senatului! Mugur Isărescu a precizat că "taxa pe lăcomie", aplicată pe activele financiare ale băncilor este un eșec total. 

 • Ordonanța privind ”taxa pe lăcomie”, publicată în Monitorul Oficial ( 29 Decembrie 2018 )

  Ordonanța de urgență privind noile măsuri fiscale a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial. Noile măsuri vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2019. Astfel, prețurile gazelor naturale și energiei electrice vor fi plafonate...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2